NoSpang.com

Selectie U-23 Natio bijna rond

Paramaribo - De U-23 bondscoach Harold Deyl en zijn assistent Roberto Gödeken leggen momenteel de laatste hand aan de samenstelling van de U-23 selectie. Dit vertelt teammanager Ricardo Peneux. De huidige selectie bestaande uit 25 spelers betreft de voorlopige, dus nog niet de definitieve selectie. De trainers hebben de taak ons land voor te bereiden op deelname aan de olympische ...

kwalificatie wedstrijden in poule-A later dit jaar, waarbij Suriname de gastheer is. “De groepswedstrijden stonden aanvankelijk voor de maand juli gepland maar zijn vanwege de terugtrekking van Bermuda verschoven naar de eerste week van augustus”, deelt Ashok Bainath Sah desgevraagd mede.

De plaats van Bermuda wordt nu door de Cayman Island ingenomen. SVB -voorzitter Louis Giskus en penningmeester Waldo Gobardhan kregen deze wijziging van poule-A tijdens het Fifa-congres te horen. Deyl en Gödeken willen de verrichtingen van enkele spelers die nu een oproeping hebben gehad gade slaan. “Het zal niet lang meer duren alvorens de coaches hun eindselectie van twintig man bekend zullen maken”, zegt teammanager Peneux.

De spelers die nu nog deel uitmaken van de voorlopige selectie zullen zich in de komende dagen extra moeten bewijzen voor een plek binnen de eindselectie. Peneux vindt het jammer dat ondanks de oproep aan zes spelers van sv Notch deze zich nimmer op de trainingen hebben gemeld. “Wij hebben ze tot heden niet gezien.” Notch voorzitter tevens coach Joel Martinus alias “Bordoux” om een reactie gevraagd, zegt zijn spelers niet naar de selectietrainingen gestuurd te hebben, omdat er tussen hem en de SVB een verschil van mening is ontstaan over de regeling wie voor de onkosten van het afreizen van de spelers, van en naar Moengo zal moeten opdraaien.

“Het kan nooit zo zijn dat Notch voor de onkosten moet opdraaien terwijl de spelers voor de nationale selectie zullen uitkomen.” Het is volgens Joel meer dan logisch dat het de SVB is die hiervoor moet opdraaien daar het om een nationale zaak gaat en de SVB de eindverantwoordelijke is die dan de zorg van de ploeg moet overnemen.

Peneux is ook niet te spreken over het feit dat Inter Moengo Tapoe speler Jungelo Brunswijk nimmer de trainingen bezocht heeft. “Wij hebben begrepen dat hij geblesseerd is, maar dan nog dient hij op de training aanwezig te zijn, desnoods als toehoorder vanaf de tribune of op de bank. Anders zou het zijn indien Brunswijk slecht ter been was, dan ontstond er een andere situatie en wordt er rekening met je gehouden.”

 

De volgende spelers zijn geselecteerd:
Kevin Pandooi - Excelsior                
Obrendo Huiswoud - Voorwaarts
Dithson Eduart - Robinhood
Lorenzo Alimoenardjo - Real Saramacca
Sullivan Renfrum - Tammenga
Jetro Fer - Excelsior
Mitchell Lynch - WBC
William Belfor - Voorwaarts
Mitchell Misiedjan - The Brothers
Wirinder Somai - Takdier Boys
Sergio Moentarie - Robinhood
Friso Mando - Leo Victor
Fabian van Dijk - WBC
Mitchell Kisoor - Fortuna
Donovan Loswijk - SNL
Miquel Cronie - Leo Victor
Jungelo Brunswijk - Inter MT
Giovanni Drenthe - Excelsior
Giovanni Alleyne - SNL
Stefan Banetti - Inter MT
Toshiro Homoet - Voorwaarts
Giovanni Waal - Leo Victor
Evani Esperance - Voorwaarts
Jordan Chan Jet Soe - Real Saramacca
Clairens Laurens - KD


 


We hebben 151 gasten online

Polls