NoSpang.com

'Onder vrouwen over mannen' in première
zondag, 03 april 2011 00:52

Paramaribo - Onder Vrouwen over mannen, het nieuwste stuk van regisseur Helen Kamperveen en producer Ann Hermelijn, gaat vrijdag 8 april in première in On Stage Theater. Het muziektheater werd geschreven door Bodil de la Parra en werd reeds opgevoerd in Nederland. De la Parra heeft de tekst herschreven op basis van gesprekken met Surinaamse vrouwen. Op de vloer ...

heeft Kamperveen het stuk naar eigen hand en cultuur gezet. Het muziektheater is een komedie over drie vrouwen die openlijk praten over seks, verlangens, vriendschap en mannen. Zij laten het publiek op nietsontziende manier kennismaken met hun levens.

Foto: Marianne Cornet (l), Cher Spalburg (m) en Hilkia Lobman (r) vormen de cast in het nieuwste stuk van Helen Kamperveen en Ann Hermelijn.

De dialogen worden versterkt door Surinaamse en populaire livemuziek. “Als je zelf iets maakt, weet je soms niet goed wat je ervan moet verwachten. Je hoopt dat het succesvol is. De mensen die tot nu toe zijn komen binnenvallen, reageren allemaal erg enthousiast. Ik denk dat het een successtuk wordt”, zegt Kamperveen.

De drie actrices Marianne Cornet, Hilkia Lobman en Cher Spalburg hebben weinig tot geen podiumervaring. Kamperveen is positief over de samenwerking met de cast: “Als je professionele acteurs krijgt die precies weten waar je over praat, dan is het gemakkelijker. Aan de andere kant vind ik het erg leuk, want deze vrouwen zijn ontzettend gemotiveerd om het goed te doen. Als een spons nemen ze alles op wat je ze geeft.”

Hermelijn staat in voor de organisatie van het stuk, terwijl Kamperveen zich concentreert op de inhoud ervan, maar ze beslissen alles samen. Als regie-assistente heeft Kamperveen gekozen voor de Nederlandse dramadocente Jette Derlagen. “Als je met een regieassistente gaat werken, moet je iemand hebben met wie je dezelfde smaak deelt en dat heb ik met Jette. Nu heb ik een team waardoor ik me goed kan focussen op het spel en dat is heel prettig”, meent Kamperveen.

Onder vrouwen over mannen ging oorspronkelijk geregisseerd worden door de drie Nederlandse actrices die de rollen vertolkt hebben in het originele stuk. Maar omdat er drie actrices uit Suriname gecast werden, was het voor de hand liggend dat de regisseur ook uit Suriname zou komen. Kamperveen heeft de regie van het stuk op zich genomen. Ze geniet zowel van acteren als regisseren. “Ik ben een rasactrice. Ik voel me lekker op het toneel, maar dit stuk is goed en leuk om te regisseren.

Het is een logische volgende stap dat ik ging regisseren. Ik ben zo vaak geregisseerd als actrice dat ik weet wat werkt en niet werkt. Ik heb het aan den lijve ondervonden”, vertelt Kamperveen. Onder vrouwen over mannen, gefinancierd door de Nederlandse ambassade, wordt gespeeld vanaf vrijdag 8 april tot en met zondag 10 april en vanaf donderdag 14 april tot en met zaterdag 16 april, telkens om 20.00 uur in On Stage Theater. Tickets kosten 25 SRD en zijn verkrijgbaar bij On Stage Theater.


@ Charlene het heeft al hier in Amsterdam gelopen, maar als je in SU bent kan je er voor 25 srd naartoe + je ticket kom je ongeveer op 700 euro. Niet duur voor zo

komt dit stuk weer in amsterdam on stage?

Paramaribo - Onder Vrouwen over mannen, het nieuwste stuk van regisseur Helen Kamperveen en producer Ann Hermelijn, gaat vrijdag 8 april in première in On Stage Theater. Het muziektheater werd geschreven door Bodil de la Parra en werd reeds opgevoerd in Nederland. De la Parra heeft de tekst herschreven op basis van gesprekken met Surinaamse vrouwen. Op de vloer ... http://nospang.org/index.php?option=com … ;Itemid=65

 


We hebben 257 gasten online

Polls