NoSpang.com

TCT klaar met helikopterruzie
donderdag, 21 mei 2015 05:25

PARAMARIBO - Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) houdt zich niet langer bezig met het conflict tussen helikopterbedrijf Hi-Jet en de Luchtvaartdienst. TCT-minister Falisie Pinas zegt dat de zaak is afgedaan met de verklaring die de leiding van de luchtvaartdienst in de media heeft gegeven. Er is contact gemaakt met het ministerie in de hoop iets te horen ...

over de resultaten van het onderzoek waarvan Transportdirecteur Thelma Douglas – Pinas vorige week gewag had gemaakt, toen ook contact werd gemaakt om erachter te komen hoe de vork in de steel zat. Het onderzoek zou, aldus de directeur, door de bewindsman zijn gelast.

De minister zei echter dat hij geen nader onderzoek meer behoefde, nadat hij betreffende de zaak een rapportage had gekregen van Robby Venlo, waarnemend hoofd van de Luchtvaartdienst. De ruzie was ontstaan nadat een luchtverkeersleider begin deze maand een ambulancehelikopter van Hi-Jet die onderweg was naar Nickerie om ernstige verkeersslachtoffers op te halen, had gesommeerd om terug te keren.

De piloot keerde terug naar Paramaribo. Hi-Jet topman Jerrel van Embricks, ging daarop in het geweer en verweet de luchtverkeersleider een levensgevaarlijke stunt te hebben uitgehaald, aangezien het ging om hulpverlening die was voorafgegaan door de kanttekening van medici in het ziekenhuis van Nickerie dat transport van de patiënten naar Paramaribo noodzakelijk was.

Venlo zou in een verklaring daags na het incident, hebben laten weten dat de handeling van de luchtverkeersleider in lijn was met het beleid, aangezien de vlucht niet zou zijn gecategoriseerd als ‘Emergency’. Venlo weigerde commentaar te geven. Van Embricks kondigde aan een klacht in te dienen bij president Desiré Bouterse.  Nu van een onderzoek bij TCT niet langer sprake is, is het ook onduidelijk of de klacht van Hi-Jet bij de president wel tot een onderzoek zal leiden.


 


We hebben 184 gasten online

Polls