NoSpang.com

Meer dan 200 drugsbolletjes bij gevangene onderschept
vrijdag, 15 mei 2015 03:43

PARAMARIBO - Bij een gevangene zijn deze week 214 marihuanabolletjes onderschept en in beslag genomen. Paulus Pinas, onderdirecteur van het Ministerie van Justitie en Politie afdeling Delinquentenzorg, zegt dat dit de grootste hoeveelheid drugs is die ooit is onderschept bij een gevangene. Het vermoeden bestaat dat de ...

gevangene de drugs gewikkeld had voor verkoop, maar nog niet had aangeboden. De drugs zijn tijdens een visitatie in zijn celkamer in beslag genomen. De gevangene ontkent verkoper te zijn van het verboden spul.

Pinas vermoedt dat de man geen kans heeft gehad om de drugs te distribueren. Hij geeft aan dat behalve de drugsbolletjes ook mobiele telefoons en scherpe voorwerpen zijn onderschept. De gevangenen gebruiken de scherpe voorwerpen vaak bij vechtpartijen.

Tijdens de visitaties worden alle scherpe voorwerpen in beslag genomen om te voorkomen dat een gevangene zijn lotgenoot daarmee kan verwonden. De persoon bij wie de drugs zijn onderschept, is in de strafcel geplaatst.

De onderdirecteur zegt dat in alle inrichtingen visitaties worden gehouden. Volgens hem blijkt dat de gevangenen rekening houden met het Calamiteitenteam, dat de visitaties houdt.


 


We hebben 210 gasten online

Polls