NoSpang.com

Binnenkort betaling padie-exporteurs
vrijdag, 15 mei 2015 03:43

PARAMARIBO - Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) verwacht dat de betaling aan de padie-exporteurs binnenkort zal plaatsvinden. De eerste lading padie is naar Venezuela geëxporteerd in het kader van de Petro Caribe-overeenkomst. In maart is een aanvang gemaakt met het verschepen van ongeveer 2700 ton padie. Hoewel de bewindsman had ...

aangegeven dat het geld voor de exporteurs reeds gestort was en op een rekening van de Centrale Bank van Suriname moest staan, duurt het toch enige tijd voordat de exporteurs hun geld ontvangen.

Volgens Algoe worden de exporteurs die hebben meegewerkt aan de eerste verscheping volgende week uitbetaald. Sinds de eerste lading is verscheept laat het verschepen van de tweede lading nog op zich wachten. Vorige week werd er een schip gesignaleerd, maar het moest ook onverrichterzake terugkeren, omdat het was afgekeurd.

Algoe zegt niet op de hoogte te zijn van de komst van dat schip. Hij geeft aan dat hij een afspraak heeft met Venezuela, dat zij hun schepen zullen inzetten. Het land is daarmee akkoord gegaan. "Dit om te voorkomen dat mensen gaan zeggen, dit schip of dat schip is niet goed of voldoet niet, vandaar dat ik hen heb gevraagd dat zij met hun schepen komen.

We laden in en het wordt getransporteerd." Dat is volgens de LVV-minister de beste optie. Algoe verwacht over twee weken twee schepen die 50 ton padie zullen transporteren naar het Zuid-Amerikaanse land. Hij geeft de garantie dat er met de export van padie naar Venezuela niets aan de hand is.


 


We hebben 244 gasten online

Polls