NoSpang.com

Vrouw veroordeeld voor drugssmokkel
vrijdag, 15 mei 2015 03:43

PARAMARIBO - De rechter heeft deze week een vrouw veroordeeld voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Hij acht bewezen dat de vrouw een doos, waarin drugs zijn onderschept, voor verzending heeft aangeboden. De douane heeft bij een controle de drugs onderschept. Uit een scheikundig rapport blijkt, dat het om cocaine gaat. Volgens de rechter heeft de verdachte ...

een ongeloofwaardige verklaring afgelegd over het verlies van haar identiteitskaart. De vrouw beweerde dat zij de doos niet kan hebben gepost, omdat ze haar identiteitskaart kwijt was.

Nog voordat het feit was gepleegd, heeft de vrouw met haar identiteitskaart een uittreksel aangevraagd. De rechter zei dat er ingevulde verzendopdrachten in de woning van de vrouw gevonden zijn en ook een soortgelijke doos, die gebruikt is bij hetzelfde postbedrijf.

De magistraat hield er rekening mee, dat de vrouw voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie. De rechter legde haar zes maanden celstraf, waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar op.

Hij hield haar voor om niet meer in de fout te gaan. De vrouw, die juridische bijstand krijgt van advocaat Raoul Lobo, was eerder op vrije voeten en blijft met de opgelegde straf vrij. 


 


We hebben 249 gasten online

Polls