NoSpang.com

Geen hoge kosten meer voor uittreksel
vrijdag, 15 mei 2015 03:43

PARAMARIBO - Bewoners van Djoemoe en ongeveer vijftien omliggende dorpen hoeven sinds deze week geen bedragen variërend tussen de SRD 150 en SRD 300 meer aan transport uit te geven om naar Atjoni te gaan, voor het afhalen van onder andere een uittreksel. Enkele diensten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) zoals afgifte Uittreksels en aangifte Verhuizing ...

en Overlijden, kunnen voortaan op het kantoor in Djoemoe dat woensdag in gebruik is genomen, in orde worden gemaakt. Voor het eind van het jaar zal het volgens minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken een feit moeten zijn dat de bewoners voor alle diensten bij het kantoor terechtkunnen.

Districtscommissaris Armand Jurel zegt dat het heel belangrijk is dat de overheid zorgt voor de basisdiensten voor de gemeenschap, omdat hiermee ontwikkelingsarmoede en sociale uitsluiting worden tegengegaan. De burgervader van het gebied wijst erop dat armoede niet alleen te maken heeft met hoeveel geld men ter beschikking heeft of hoe vaak er eten op tafel is.

Het gebrek aan basisvoorzieningen voor een gebied bestempelt Jurel als sociale uitsluiting, wat een vorm van discriminatie is. Ook leidt het gebrek aan basisvoorzieningen tot armoede. Als voorbeeld geeft hij aan dat de bewoners hoge transportkosten hadden om een uittreksel van SRD 1 af te halen.

Minister Leilis drukte de medewerkers en de gemeenschap op het hart goed om te gaan met het gebouw. Verder deelde hij mee dat het gebouw voor het eind van het jaar volledig operationeel moet zijn. Ook assembleelid Hugo Jabini, John Saharie directeur van CBB, en het traditioneel gezag van de verschillende dorpen, waren aanwezig bij deze gelegenheid.
 

 


We hebben 391 gasten online

Polls