NoSpang.com

Maar liefst 79% van ICT-projecten faalt
  
vrijdag, 26 september 2014 08:37

PARAMARIBO - Wereldwijd faalt maar liefst 79% van alle ICT-projecten die worden opgestart en slechts één op vijf van dergelijke projecten wordt binnen de gestelde tijdsduur en budget uitgevoerd. Dit komt onder meer door het niet werken naar een specifieke ICT-strategie en het niet aanpassen aan veranderende ICT-omstandigheden. Dit kwam dinsdag jongstleden bij de KKF-ondernemersavond ...

naar voren tijdens de presentatie van Jasper Kraak, Solutions Architect bij Inova. Kraak werd als spreker aangetrokken door de ICT Associatie Suriname in samenwerking met de Surinaamse Vereniging van IT-Professionals om de sector te informeren over hoe men het beste uit zijn hard- en software kan halen, aangezien bedrijven en organisaties veel geld hierin investeren, maar deze middelen in de praktijk niet zo efficiënt mogelijk benutten.

Met een betere inrichting van de ICT-infrastructuur kunnen (bedrijfs)processen echter soepeler verlopen en kan men uiteindelijk veel tijd en geld besparen.. Naar zeggen van de ICT-deskundige kunnen kantoren veertig procent meer productiviteit behalen als simpelweg ICT-workshops aan het personeel werden gegeven, waardoor werknemers optimaal gebruik maken van de ICT-software pakketten waarmee zij dagelijks werken.

Kraak ging in dit kader in op de voordelen van het toepassen van Microsofts Core Infrastructure Optimization, een uitgebreid model dat bedrijven de mogelijkheid biedt om huidige ICT-middelen te evalueren, toekomstige investeringen te prioriteren en inzicht te krijgen in de beste langetermijnstrategie.

Het doel van deze optimalisatie is om ICT te gebruiken als middel om bedrijfsdoelen te ondersteunen en te realiseren, in plaats van het als kostenpost te beschouwen. Met het Core IO-model voor IT-volwassenheid wordt binnen een organisatie bewerkstelligd dat er meer slagvaardigheid is, er sprake is van contuiniteit en return on investment (men maakt gebruik waarvoor betaald is), alsook dat arbeidsintensieve processen worden gereduceerd.