NoSpang.com

'Nieuwe grote namen op Surinaamse voetbalmarkt'

PARAMARIBO - Het gonst al geruime tijd van de geruchten. Ramon Abrahams, de nieuwe clubpraeses van Robinhood en Dilip Sardjoe, de nieuwe voorzitter van Transvaal. Wat daarvan waar is moet nog blijken, maar zeker is dat het team van Transvaal in onderhandeling is met de mediamagnaat. Uit kringen van Transvaal is vernomen dat tegen de achtergrond van ...

de financiële crisis binnen het team, er wordt uitgekeken naar capabele personen die Surinames meest succesvolle voetbalclub weer naar de grote hoogten van weleer kan leiden. Meest bekend van Transvaal is dat deze club Suriname op de wereldkaart zette door verovering van het Concacaf kampioenschap voor clubs.

De naam Edwien 'Wine' Schal werd daardoor in de historische Concacaf- en FIFA-annalen gegrift. 'Transie', zoals de club in volksmond bekendstaat, behaalde vele nationale titels. Alleen Robinhood overtrof de groenwitte voetbalformatie door meer nationale titels te veroveren.

De rood-groenen verwierven internationale roem door de historische Nederlandse toer, waar met spelers als Errol Emanuelson alias 'Emau', 'Keppy' Stuart, Roy George, Wilfred 'Omoe' Garden, Remy Olmberg, voetbalgeschiedenis geschreven werd tegen de grote Nederlandse profclubs als Ajax, Feyenoord en PSV.

Tot dusver kon er nog geen bevestiging verkregen worden van Binhood zijde, maar het blijkt dat er nu al een ommekeer bij de rood-groenen te merken is getuige de 2-0 zege op Inter-Vlijt in het eerste bekerduel.

 

 


We hebben 142 gasten online

Polls