NoSpang.com

De roti van Rosita E-mailadres
vrijdag, 12 september 2014 21:35

COLUMN - Toen we laat uit een bekende discotheek van Paramaribo strompelen, zochten we nog wat vrouwelijk vertier. In een grote geblindeerde jeep reden we langs alle nachtclubs, toen we bot vingen scheurden we naar een afgelegen plek. "Ik ga je naar een plek brengen waar je tollie echt verwend gaat worden" zei de rijder. We parkeerden langs de kant van de weg. Omdat je uit Holland komt, betalen we voor je, zei een ander. Op hetzelfde moment schoof het raam naar beneden. We tuurden ...

naar buiten, in het donker. Daar zag ik een gestalte in een ultra kort broekje en grote billen die eruit staken, en een even grote  boezem die met een lapje stof bij elkaar werd gehouden. Toen ze de auto naderde draaide ze met de bilpartij naar ons toe en twirkte ze op een kabula nummer dat uit de luidsprekers denderde.

"Is je tollie al hard", vroeg de chauffeur. Ik knikte verlegen en bleef naar de billen staren die niet zouden misstaan in een muziekclip.
In een beweging draaide ze zich om. Met een te zware stem maakte ze de duidelijk hoeveel SRD ze wilde ontvangen voor een verwennerij die ik nooit zou vergeten. De jongens die zich al voorbereid hadden op deze fatoe,  lachten typisch Surinaams hard en voordat wij wegscheurden maakten ze haar uit voor boeler.

Ik keek vanuit het raam nog achterom. Ondanks ze dit waarschijnlijk vaker meemaakte, liet ze een verbouwereerde indruk achter. Toen ik deze week nieuwsberichten las over mishandeling van deze mensen, gingen mijn gedachten uit naar haar of hem, hoe je het noemen wil. Op hetzelfde moment kwamen de voorverpakte roti's van Rosita  in het nieuws, die in de werkelijkheid  niets meer zijn dan tortilla wraps.

In deze wereld is soms niets wat het lijkt. Prostituees in de straten van Paramaribo of roti's van Rosita in de Nederlandse winkelschappen, Als je het niet wil, laat je het staan. Zo simpel kan het zijn.
Sergio Bunsee

 

 


We hebben 174 gasten online

Polls