NoSpang.com

Geachte heer Wilders, E-mailadres
maandag, 24 maart 2014 15:35

COLUMN - Ik hoorde dat u veel stemmen heeft behaald in de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag en Almere. Het eerste wat er in mij opkwam, is dat in beide steden veel hindoestanen wonen. Het lobbyen bij de mandirs heeft dus zijn vruchten afgeworpen. Een beetje conservatieve hindoe heeft zowaar dezelfde standpunten over de islam en moslims als u. Ik vond het daarom wel een strategisch slimme zet, om onder de hindoestaanse gemeenschap aanhang te bemachtigen.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen toch ook ergens  sympathie voor u te voelen, hoe ver onze politieke standpunten en idealen ook van elkaar verwijderd zijn. U bent onbevreesd, houdt geen blad voor de mond en kickt volgens mij heimelijk op al die aandacht.

Als columnist schop ik  ook tegen de schenen, trek ik vaak zaken uit zijn verband, overdrijf ik ernstig en ben ik niet vies van een flink potje discrimineren. Maar weet u, dat mag allemaal. Waarom? Zult u denken. Ik ben columnist, ik zeg wat ik wil en heb geen ambitie het land te regeren.  Maar belangrijker, ik neem mezelf met zoveel zout, dat ik er een hindoestaans hoge bloeddruk aan heb overgehouden.

Toen u in uw speech, ' minder minder minder' scandeerde, maakte u mij toch in eerste instantie weer aan het lachen. Ik voelde namelijk wederom die enorme verbondenheid met u, omdat u het 'overschrijden van grenzen' als middel inzette om mensen te prikkelen, iets waar ik ook niet vies van ben. Maar bij het gejubel van de menigte kreeg ik die nare bijsmaak. Ik vond het eng, alsof jullie daarna met brandende fakkels, Amsterdam West in zouden trekken en alle Marokkaanse criminelen, advocaten, accountants, schoonmakers, monteurs, ouders, studenten zouden opjagen en hen  in het woestijn zouden dumpen.

Wie zijn dan aan de beurt? De Antillianen? En als al die  herrieschoppers, zonder paars boekje weer veilig op hun eilanden zitten? Worden dan alle Afro Surinamers in de Atlantische oceaan uit de boten gesodemieterd? En volgen daarna de hindoestaanse moslims, omdat ze hetzelfde geloof hadden als die verbannen Marokkanen? En dan mijnheer Wilders? Wie zijn dan de boosdoeners? Toch de 'gewone' PVV stemmende Hindoestanen, omdat u het gevoel had dat ze toch niet helemaal te vertrouwen waren en hen ervan verdacht de macht over te zullen nemen?

Die woorden, 'minder minder minder',  hebben mij wel aan het denken gezet. Die hoeveelheid zoutkorrels waarover ik het had, ga ik minderen. Hoe heerlijk veel zout ook is, ik moet mezelf meer serieus gaan nemen. Terwijl in uw geval het  omgekeerde van toepassing is.  Neem u zelf eens met flinke korrel zout. En als dat nog niet helpt, blijf zout naar smaak toevoegen, tot het gewenste resultaat is bereikt. 

Let wel, een hoge bloeddruk is levensgevaarlijk.
Met groet,
Sergio Bunsee


 


We hebben 226 gasten online

Polls