NoSpang.com

'Trance' E-mailadres
vrijdag, 21 februari 2014 15:06

Geacht schoolbestuur LBGO,
Ik las dat er bij u op school trancefenomenen hebben plaatsgevonden. Lees dit geconcentreerd door, deze brief bevat een belangrijke boodschap. Als u alle aandacht op deze brief heeft gericht, ga ik starten. Ik ga u wat vertellen over trance. Trance is een bewustzijnstoestand, net zoals  slapen, waken en dromen. Ik ga u, alle lezers van deze brief en de ouders van de kinderen die trance hebben ondervonden, veel geld besparen ...

en iets nuttigs bijbrengen. Haal nog eens diep adem, u zult dan  merken dat u nog meer ontspannen wordt en meer op deze brief kan focussen.

Allereerst beste lezer,  bij alle culturen en volkeren komt trance voor. Het klinkt flauw, maar denk eens Hollanders (stagiaires) die zich laten gaan op een dansvloer. U kunt dit herkennen aan de gesloten ogen en het feit dat de totale aandacht naar binnen is gekeerd. Zij hebben letterlijk geen aandacht meer voor de omgeving. Maar ook bij het lezen van een goed boek en helemaal “in een film zitten”, zit men in een lichte trance-toestand. Ik weet dat bij Winti, trance ook een verschijnsel is.

U zult denken, waar wilt die mijnheer naar toe?
Klopt, dit gaat niet over winti en de discussie over het bestaan daarvan. Ik ga u advies geven, hoe u dit probleem kunt oplossen. Ik weet dat er in u ook een verlangen zit, om dit probleem op uw school te verhelpen. Adem terwijl u dit doorleest, dieper door.

Beste lezer van deze brief,  u zult zich vast afvragen welke winst de scholieren hebben rondom dit gebeuren. Ik geef u daar nu het antwoord op. Het is voor mij duidelijk.  Vind voor mij één scholier die het onprettig vindt, dat na de situatie, alle leerlingen naar huis gestuurd worden. Het zal u nú duidelijk zijn, dat alle scholieren hier profijt van hebben, dit is hun winst. Wat zegt dat u nu?

Daarnaast, ga ik u nu vertellen dat er ook andere oorzaken zijn. Kinderen zijn trancegevoelig. Heeft u ooit buiten een winti ceremonie, een groep volwassenen gezien die spontaan  en ongewild trance kreeg?

In gedachten zie ik nu een Eureka moment bij u en hoor u denken over waarom kinderen dan trancegevoeliger zijn? Kinderen hebben een rijke fantasie, zijn alert op de omgeving, reageren sterk op beloning en laten minder hun ratio spreken en meer hun gevoel. Bovendien kinderen reageren, vergeleken met volwassenen, nog sterker op groepsdruk. Is er een schaap over de dam, dan volgen ze allemaal. Het is enkel een kwestie van tijd.

Geacht schoolbestuur, ik voel dat verlangen in u,  dit probleem goed op te lossen. Lees deze brief daarom zo vaak u wilt, of wanneer u denkt dat het even tegenzit. U kunt merken dat de oplossing binnen handbereik ligt en doodeenvoudig is. Ik ga u nu een aantal oplossingen geven. U mag er een gebruiken of meerdere, dat is aan u. U heeft die vrijheid. Ademt u, terwijl u deze brief met oplossingen leest, rustig door en voel de kracht die in u zit. Ervaar het!

Laat de lessen hun doorgang vinden. Uiteindelijk is de school een plek waar leerkrachten hun leerlingen moeten onderwijzen. U kunt er ook voor kiezen een lokaal in te richten waar kinderen na schooltijd op mogen gaan in trance. Nodig dan vooral de kinderen uit, bij wie het vaker voor is gekomen. Kinderen die behoefte hebben aan trance, zullen daar zeker gebruik van maken. De imitators zullen na schooltijd naar huis keren.  Sta nu even stil bij het gevoel hoe  deze oplossing geland bij u geland is. Goed zo. We gaan door.

Gillen en schreeuwen lijken op het uiten van emotie.  Mijn eerste gevoel die op komt, zegt; negatieve emotie, nare ervaringen of het gevoel hebben niet gezien te worden. Maar dat vul ik in. Ga daarom na de trance een gesprekje met ze aan, vraag hoe het thuis gaat, of ze zich gelukkig voelen.  Kortom dat u als schoolbestuur wat meer zicht krijgt op hun welbevinden. Laat knoflook, floridawater vooral thuis.  Leerkrachten moeten zich bewapenen met enkel krijt. Zoals een belangrijk, Surinaams persoon ooit zei; Schoenmaker, blijf bij je leest. Sla deze wijze uitspraak op in uw systeem.

Tenslotte,  laat kinderen vrijuit spreken, ook tegen de media. Niet mogen praten, een censuur, maakt dat de opstandelingen, zich nog sterker gaan voelen. U creëert, zonder dat u het weet, een kamp en  geeft dan juist letterlijk de macht over. Hoe is dat nu, nu u alle oplossingen heeft gelezen en diep in deze brief verzonken bent?

Ik hoor u zuchten, alles valt nu op zijn plekje..
Terwijl u deze laatste zin leest, komt u rustig terug in het hier en nu, kijk even om u heen, u bent namelijk in trance geweest, zonder winti te hebben gehad.

Met groet, Sergio Bunsee

 

 


We hebben 130 gasten online

Polls