NoSpang.com

Krisnadath wint SVB-verkiezingen

PARAMARIBO - Een rumoerig verlopen SVB-vergadering, waarbij er ook bestuursverkiezingen waren uitgeschreven, is vrijdag afgesloten met een overwinning voor John Krisnadath. Krisnadath, vooral bekend vanwege de IDOSopiniepeilingen, werd de nieuwe SVB-voorzitter door zijn tegenkandidaat John Defares ruimschoots te verslaan. Het bestuur-Krisnadath ...

sleepte 20 van de 31 uitgebrachte stemmen in de wacht, terwijl 11 leden voor Defares kozen. De korte periode van de race naar de verkiezingen, waar voetbalminnend Suriname op had zitten wachten, bereikte vrijdag haar climax in een propvolle vergaderzaal op het Emile de la Fuente Sportcomplex.

Al heel vroeg hadden de prominente leden van de verschillende clubs zich voor het gebouw verzameld. Het grote nieuws waarover werd gesproken was niets anders dan het deurswaardersexploot, dat de overige leden van het aftredend bestuurGiskus aan hun voorzitter hadden laten uitreiken. Daarin werd aan de voorzitter van de Verkiezingscommissie, de jurist Lesley Rodgers, meegedeeld dat niet Giskus zijn stem namens de SVB mocht uitbrengen, maar het bestuurslid Stienstra.

Dit besluit zouden de bestuursleden op een vergadering hebben genomen en wel tijdens uitlandigheid van Giskus. Waar enkele leden het een geslepen en principeloze zet vonden van de bestuursleden Arnold Bilkerdijk, Harold Felter, Dayansankar Mathoera, Antonius Stienstra, Waldo Gobardhan en Bidjaikoemar Mankoe, waren anderen van mening dat de statuten hierover duidelijk zijn.

Echter besliste de Verkiezingscommissie uiteindelijk dat geen van beide heren zijn stem mocht uitbrengen en werd het hoofdbestuur van de SVB dus uitgesloten van stemming. Daarvoor werd het even spannend toen de SVB werd opgeroepen om te stemmen. Op dat moment begaven Giskus en de overige bestuursleden zich naar de tafel, waar zij zich verstonden met Rodgers.

Hierna besloot de Verkiezingscommissie zich terug te trekken, en deelde vervolgens bij terugkeer de zaal mede dat besloten was beide vertegenwoordigers van de SVB van stemming uit te sluiten. Overigens keren Bilkerdijk, Mankoe, Gobardhan en Mathoera terug in het nieuwe bestuur. Zij hadden zich namelijk herkiesbaar gesteld. Van de 41 bij de SVB aangesloten lidverenigingen brachten 31 hun stem uit, te weten de hoofdklassers Excelsior, Inter Moengo Tapu, SNL, Leo Victor, Robinhood, SV Notch, Transvaal, Randjiet Boys en WBC. De eersteklassers: Boma Star, KD, Takdier Boys en Voorwaarts.

Van de lidbonden waren dat: de Albina Sport Bond (ASB), Brokopondo Sport Bond (BSB), Commewijne Sport Bond (CSB), Moengo Sport Bond (MSB), Nickerie Voetbal Bond (NVB), Para Sport Bond (PSB), Saramacca Sport Bond (SSB), Wageningen Sport Bond (WSB), Sporten Vormingscentrum Blauwgrond (SVCB), Kwatta Sport Bond (KSB), Domburg Sport Bond (DSB), Meerzorg Sport Bond (MSB), Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB), Wanica Sport Organisatie (WSO), Sport Organisatie Leiding en Omgeving (SOLO), Livorno Sport Organisatie (LSO) en de Lelydorp Sport Bond (LSB). De Coronie Sport Bond (CSB) en de Voetbal Bond Paramaribo Centraal (VBPC) werden ook van stemming uitgesloten.

De CSB had namelijk twee machtigingen aan de Verkiezingscommissie overgelegd, waarvan beide getekend waren door voorzitter Harold Bendt en secretaris Faerber. Op het ene document werd Bendt gemachtigd om op de vergadering namens de CSB alle handelingen te plegen, terwijl op het andere document Mario Renfurm een dergelijke machtiging werd gegeven.

Bendt wenste terstond een machtiging in te trekken door middel van een intrekkingsbrief, maar Rodgers zei dat de Verkiezingscommissie die taak niet heeft en het besluit werd gehandhaafd. Voor de VBPC gold dat deze vereniging, behalve dat zij feitelijk inactief is, ook nog een lopende schorsing heeft. Enkele leden hebben anderen gemachtigd hun stem uit te brengen. Zo werd het bestuurslid Mankoe door SV Notch gemachtigd voor de club uit Marowijne te stemmen.


 


We hebben 132 gasten online

Polls