NoSpang.com

"Onderzoek naar hardhandig politieoptreden"
vrijdag, 08 maart 2013 11:27

PARAMARIBO - "Er loopt een onderzoek naar het optreden van de politie in een hotel annex barrestaurant", zegt korpschef Htunphrey Tjin Liep Shie. Dit onderzoek is naar aanleiding van een aangifte dat een zoon van de eigenaar het afgelopen weekeinde daar zou zijn mishandeld door de politie. Hij wil de gemeenschap wel meegeven dat de eigenaar van dit ...

 

 

etablissement zich structureel, naar de politie en met name de 'Trafficking in Person'-unit toe, weinig coöperatief opstelt. De korpschef wil echter geen voorbarige conclusies trekken. en wacht het resultaat van het onderzoek af.

Tjin Liep Shie zegt dat de politie ter plekke was voor een reguliere controle op mensenhandel en mensensmokkel. Drie weken geleden was de politie al langs geweest voor een reguliere controle en toen zijn de wetsdienaren ernstig geïntimideerd door de eigenaar.

Ook zijn toen krachttermen gebruikt en is de politie de toegang geweigerd. De opsporingsambtenaren waren toen niet bij machte hun werkzaamheden uit te voeren. Het afgelopen weekeinde is de politie weer voor een reguliere controle langs geweest, nu echter met voldoende mankracht om op eventuele intimidatie adequaat te kunnen reageren.

De korpschef wil ook duidelijk maken dat de politie zoveel als mogelijk probeert gebruik van geweld te vermijden, maar indien het noodzakelijk is om haar werk naar behoren te doen, zij dit niet zal schuwen.

Irvin Kanhai, advocaat van de mishandelde jongeman, heeft een brief gericht aan de procureur-generaal, waarin hij vraagt om tuchtmaatregelen tegen de politiemannen die tekeer zijn gegaan tegen zijn cliënt. Hij heeft de beelden bekeken en kan zich absoluut niet terugvinden in het politieoptreden. 

 


We hebben 198 gasten online

Polls