NoSpang.com

'Begrafeniskosten slachtoffer aanrijding vergoed'
vrijdag, 08 maart 2013 10:12

PARAMARIBO - Een Nederlander, die ervan verdacht wordt in het weekeinde een dodelijke aanrijding te hebben veroorzaakt aan de Afobakaweg, zal de begrafeniskosten van het slachtoffer betalen. Zijn advocaat Karel Hok A Hin zegt, dat de man de intentie heeft om de kosten te betalen, maar dat het nog niet bekend is hoe de betaling zal geschieden. Hij geeft aan ...

 

 

dat zijn cliënt zich verplicht voelt de begrafeniskosten te betalen, omdat de voetganger door zijn handelen is overleden. "We gaan ons best doen om de nabestaanden te compenseren." Hok A Hin zegt ook dat hij namens de verdachte de nabestaanden verontschuldigingen zal aanbieden.

Hij benadrukt dat zijn cliënt vanwege zijn geloofsovertuiging het als zijn plicht ziet om de nabestaanden tegemoet te komen met de begrafeniskosten. De raadsman zegt dat de Nederlander, die voor drie weken in Suriname was, vernomen had dat hij gedurende deze periode normaal gebruik zou kunnen maken van zijn Nederlands rijbewijs.

Dat is de reden dat hij daarmee reed. De man verloor op die dag de controle over het stuur, toen hij bezig was een cd te plaatsen in de cd-speler van de auto. Hij verloor ongeveer 100 meter achter het slachtoffer de controle over het stuur, waardoor zijn voertuig op de berm langs de weg terechtkwam.

Daarna manoeuvreerde hij de auto weer de rijbaan op waarna hij het slachtoffer aanreed. De man werd door de auto meegesleurd. Volgens de man werkte niets van het voertuig meer, waardoor hij niet kon afremmen.

Hok A Hin zegt dat de verdachte bodybuilder is en stimulerende middelen gebruikt. Volgens hem bestaat de mogelijkheid dat die de afbraak van de alcohol die hij de vorige dag had gebruikt, vertraagd hebben. Zijn cliënt had geen waggelende gang en zijn schrijftesten waren goed. 

 


We hebben 196 gasten online

Polls