NoSpang.com

HAVO-student gevonnist voor drugspost
vrijdag, 08 maart 2013 07:43

PARAMARIBO - 'Twaalf maanden, waarvan 8 voorwaardelijk' luidde het vonnis voor de jonge student van het HAVO. De jongeman werd bijgestaan door raadsman Oscar Koulen die stelde dat zijn cliënt is misbruikt door de verstrekker van de drugs. De jongeman komt voor het eerst in aanraking met de justitie en is examenkandidaat van het HAVO. Op de bewuste dag in het ...

 

jaar 2012 was hij onderweg naar school toen iemand die hij van gezicht kende, hem een dringend verzoek deed. De jongeman zag er geen kwaad in om de man een dienst te verlenen. Hij beweerde namelijk dat hij zijn ID-kaart thuis vergeten was, maar dringend een doos moest posten.

De jongeman was onderweg naar school en liep in de omgeving van het postbedrijf, waar zijn aanspreker een pakket op de post wilde doen. Hij ging mee met de man, stond zijn ID-kaart af en tekende het formulier. Achteraf bleek dat er drugs in de doos zat, en dus werd de jongeman opgespoord door de politie.

Hij verklaarde op de zitting dat hij wel een idée had dat er iets mis kon gaan indien de verstrekker drugs in de doos had gedaan, maar de verstrekker zag er eerlijk uit. Ook op vragen van de Havostudent over de inhoud van de doos leek de verstrekker eerlijk te antwoorden.

Tijdens de voorlaatste zitting bleek dat de vader van de beklaagde HAVO-student een hartaanval heeft gehad. Dit is volgens zijn moeder die huilend in de zaal zat, gebeurd naar aanleiding van de detentie van de beklaagde. 

Koulen stelde dat er rekening moest worden gehouden met deze omstandigheden en met het feit dat de verstekker door een geestelijke invloed op de jongeling uit te oefenen misbruik van een keurige jonge student had gemaakt. Door tussenkomst van Koulen en een goede proceshouding van de beklaagde kwam hij er vanaf met een mindere straf dan de toch al milde eis van het OM. 

 


We hebben 788 gasten online

Polls