NoSpang.com

Inbraak diverse voertuigen afgestraft
vrijdag, 08 maart 2013 07:43

PARAMARIBO - Deze week werd een op heterdaad betrapte inbreker van voertuigen bij verstek gevonnist. 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelik en een proeftijd van 3 jaar leken de rechtspreekster passend en geboden voor de ten laste gelegde en bewezen feiten. De beklaagde was intussen reeds op vrije voeten gesteld door tussenkomst van zijn raadsman. De tijd in voorarrest ...

 

doorgebracht overschreed de opgelegde straf, dus wordt de beklaagde niet wederom gevangen genomen. Hij pleegde 4 feiten, waarvan allemaal het inbreken in voertuigen behelsde. De inbraken werden dusdanig gepleegd, dat er behoorlijke schade aan de voertuigen werd toegebracht.

Daarnaast nam hij alles wat er mee te nemen was, mee uit het voertuig. De gestolen goederen zijn bij hem thuis teruggevonden, en een ander deel is bij derden die beweerden dat de beklaagde de goederen aan hun had verkocht, teruggevonden.

Geld is door de beklaagde gebruikt en niet teruggegeven, terwijl de teruggevonden goederen allemaal terug zijn naar de benadeelden. De schade aan de voertuigen moet echter door de benadeelden zelf worden aangepakt. De inbraken pleegde de beklaagde op diverse parkeerterreinen.

Ondanks dat er wachters ter plekke waren lukte het hem toch om geslaagde "acties" te plegen. De rechtspreekster benadrukte dat mensen die hun voertuig nota bene onder betaling op een parkeerterrein met wachter en al achterlaten, toch een bepaalde zekerheid moeten hebben.

Voor overige feiten, die de beklaagde verweten werden maar waarvan de bewijzen niet zijn geleverd, werd hij vrijgesproken en voor de bewezen feiten werd hij door tussenkomst van de raadsman en vanwege zijn spijtbetuiging iets milder gestraft.

 


We hebben 572 gasten online

Polls