NoSpang.com

Vonnis in moordzaak Waterkant
vrijdag, 08 maart 2013 07:43

PARAMARIBO - Conform de voorgestelde straf van het Openbaar Ministerie werd het vonnis uitgesproken. Twaalf jaar geheel onvoorwaardelijk met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, luidde het vonnis voor de 45-jarige man bij monde van rechter Sieglien Wijnhard. Op 18 augustus 2011 werd de samenleving ingelicht over het feit dat er zich op die datum aan de ...

 

Waterkant een misdaad had voorgedaan. De politie kreeg een melding dat er een heftige vechtparij gaande was aan de Waterkant. Ter plekke aangekomen kon de sterke arm niets meer voorkomen, omdat het kwaad reeds geschied was. Het levenloze lichaam van het slachtoffer was de stille getuige van hetgeen zich kort daarvoor had afgespeeld.

De dader, Olenski, werd spoedig in de kraag gevat. Omstanders die het gevecht gadesloegen en de politie inschakelen gaven een uitvoerige beschrijving van de dader. Tijdens het onderzoek ter plekke bleek dat de dader wraak had genomen. Twee weken eerder werd de beklaagde namelijk door drie mannen mishandeld. Bij dit drietal zat ook het intussen overleden slachtoffer. De beklaagde beloofde het drietal ,nadat ze hem samen afgeranseld hadden: "Mi o sut' un ala mala kiri!" 

Vanaf die dag liep hij twee weken lang rond in de omgeving waar het drietal zich ophield met een sabel in zijn hand. Op de bewuste datum zag hij kans het slachtoffer aan te vallen. Het tweetal worstelde en op een bepaald moment zag de beklaagde kans om het slachtoffer in een wurggreep te houden met de ene hand en met de sabel met de andere hand te steken. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Raadsvrouwe Lygia Palmburg stelde dat haar cliënt niet schuldig is aan moord, omdat het feit voortkomt uit een mishandeling waar hij slachtoffer van was en de overledene juist dader. Vanwege de zwakbegaafde geestelijke toestand van haar cliënt heeft hij uitspraken gedaan, waar hij zich niet bewust van was. Het uiteindelijk feit gebeurde niet vanwege de mishandeling die hij heeft ondergaan. De rechter was het wel eens met het OM en vonniste conform de eis voor moord met voorbedachten rade.

 


We hebben 282 gasten online

Polls