NoSpang.com

Hoger kader maakt zich schuldig aan seksueel molest
vrijdag, 08 maart 2013 05:46

PARAMARIBO - Er is een onderzoek geweest naar seksueel molest op de werkvloer. Uit het onderzoek is gebleken dat in tien bedrijven 36% van personen die seksueel molest plegen, behoren tot hoger kader. Seksueel molest op de werkvloer komt niet alleen voor bij jongeren, maar ook mensen ouder dan 45 jaar. Vrouwen én mannen zijn slachtoffer van seksueel ...

 

 

molest. Het onderzoek is gedaan door de Ilse Henar-Hewitt stichting. Procesbegeleider Tineke Sumter presenteerde de uitkomst woensdag op een persconferentie in Hotel Torarica. De slachtoffers worden op de werkvloer gemolesteerd door leidinggevenden en collega’s.

36% Heeft een HBO- of universitaire pleiding. 89% van de vrouwen en 30% van de mannen hebben te maken met een mannelijke belager. De slachtoffers worden geknepen of gestreeld, ze ervaren de toenadering van de ander als ongewenst, negatief en onplezierig. 

Slachtoffers hebben vaker gevoelens van wantrouwen, angst, boosheid of schaamte. Deze kunnen leiden tot verschillende ziekteverschijnselen. Sumter komt tot de concluse dat een goed beleid prevetief kan werken om potentiële daders te weerhouden.

 

 


We hebben 869 gasten online

Polls