NoSpang.com

Vlot verloop sterilisatieproject honden en katten
vrijdag, 08 maart 2013 05:46

PARAMARIBO - Voor de sterilisatie van de honden en katten worden de huisdieren gebracht naar het asiel. Daar worden de eierstokken en baarmoeder verwijderd. Dit wordt gedaan om ongewilde puppy’s en kittens te voorkomen. Ook zwerfdieren worden aangepakt. Een team uit Nederland dat elk jaar erbij is geweest, staat ook nu de stichting Dierenbescherming bij om de ...

 

honden en katten te steriliseren. De bazen van de dieren mogen tot en met 8 maart registreren. De dieren die aan de beurt zijn, worden eerst gewogen en krijgen vervolgens een prikje dat ervoor zorgt dat ze in slaap vallen en niets voelen. Hierna worden de dieren geschoren, gedesinfecteerd en klaargemaakt voor de operatie. 

De Stichting Dierenbescherming voert het project voor de vijfde keer uit. Farisha Imamdi, projectcoördinator van de Stichting Dierenbescherming vertelt dat zij al 388 dieren heeft behandeld, waarvan 328 een eigenaar hebben en zestig van de straat zijn gehaald. “Ik merk dat het aantal elk jaar toeneemt en wij mikken op minimaal vijfhonderd”, zegt Imamdi.

 

 


We hebben 282 gasten online

Polls