NoSpang.com

Druk vakbeweging op aftreden Belfort overeind
vrijdag, 08 maart 2013 05:46

PARAMARIBO - De vakbeweging blijft druk uitoefenen op president Desi Bouterse om Justitie minister Edward Belfort te vervangen. Delen van RAVAKSUR zijn van oordeel dat de bewindsman blijft volharden in zijn rancuneus optreden. De ernstig verstoorde relatie tussen de minister en de vakbond onder leiding van Gustaaf Gallant heeft behoorlijke vormen aangenomen.

 

Foto: Justitie minister Edward Belfort

C-47 voorzitter Robby Berenstein sprak eerder nog van vertrappen van arbeidsrechten door de minister. Ronald Hooghart van de CLO doet er een schepje bovenop. Hij verwijt de minister onvoorspelbaar gedrag in zijn handelen. Belfort moest vorige week zwichten voor druk van de vakbond en de buitenfunctiestelling van Gallant terugdraaien.

Ondertussen is aan de opstelling van de minister weinig veranderd zegt Hooghart. Alle bemiddelingen ten spijt jammert Hooghart. Volgens Hooghart hanteert minister Belfort het principe “bestraffen in plaats van beschermen”. Als dit aanhoudt zal de hele samenleving gefrustreerd raken vervolgt de vakbondsman. Belfort zegt niet wakker te liggen van de opgelaaide kritiek.

De bewindsman wil weinig in de pers treden. Hij volstaat met te zeggen dat ‘geen haar op zijn hoofd er van af gaat” doelend op de vele aanvallen aan zijn adres. Het laatste nieuws is dat intussen ook ABOP voorzitter Ronny Brunswijk zich gaat bemoeien met de kwestie Gallant. Brunswijk wil voorkomen dat een mutatie maatregel wordt toegepast op de vakbondsman.

 


We hebben 725 gasten online

Polls