NoSpang.com

Hindori: 'Afstoten aandelen is juiste beslissing'
vrijdag, 08 maart 2013 05:46

PARAMARIBO - Directeur Djaienti Hindori van de Landbouwbank vindt het besluit van de regering om de honderd procent aandelen van deze bank én de 51 procent van de Hakrinbank af te stoten aan investeerders, een juiste beslissing. Volgens Hindori is dit voornemen geen verrassing omdat al vanaf 1999 er met de aandeelhouders werd gekeken naar wat de toekomst van de ...

 

Foto: Directeur Djaienti Hindori van de Landbouwbank

bank moet worden. We zijn toen met een fusieplan gekomen voor de Landbouwbank, de Hakrinbank, de Postspaarbank, en de Nationale Ontwikkelingsbank. Hindori deelt mee dat de omstandigheden van 41 jaar terug, toen de bank werd opgericht niet meer hetzelfde zijn. 

Echter kan de bank nog altijd een belangrijke rol vervullen voor de agrarisch sector, wat ook het doel is geweest bij de oprichting. Zelfstandig kunnen we nog 41 jaar blijven bestaan maar met snelle partnerschappen en investeerders zal het altijd sneller en efficiënter gaan.

Volgens haar zal het afstoten van de aandelen geen invloed hebben op de belangen van de cliënt, terwijl ook de positie van de werknemers wordt veilig gesteld. “Daarom wordt ook de vakbeweging erbij betrokken”. Het proces om de aandelen af te stoten zal uiteindelijk door een speciale commissie worden uitgevoerd.

 


We hebben 326 gasten online

Polls