NoSpang.com

Politie mishandelt gehandicapte tot bloedens toe
donderdag, 07 maart 2013 06:36

PARAMARIBO - Een zwaar gewapende politie-eenheid van ruim vijftien agenten en twee inspecteurs heeft zaterdag de vanaf geboorte gehandicapte Bjorn Stolk geboeid en tot bloedens toe geslagen. Dit vond plaats tijdens een inval in een hotel en barrestaurant op Rainville. Het bedrijf is een familiezaak en het slachtoffer wilde net zijn vader bellen om hem op de hoogte te stellen ...

 

dat een zwaar gewapende politie-eenheid 'op bezoek was. De telefoon werd uit zijn handen geslagen door een van de inspecteurs, waarna de groep de jongen massaal aanviel. Hij werd daarbij geboeid en vervolgens getrapt en gewurgd. Uit beeldmatenaal is duidelijk te zien is dat ook de hulpofficieren van justitie actief participeerden. 

De exploitant kwam even later met een andere zoon en ook die werden door de politieagenten aangepakt. De zoon wilde een foto maken van de bril van zijn jongere broer die aan diggelen was geslagen, maar een inspecteur verbood hem dat te doen. Vrijwel direct werd de smartphone uit zijn hand geslagen waarna de agenten hem naar de grond werkten, hem eveneens boeiden en later afvoerden.

Hij zit nog steeds vast na te zijn voorgeleid bij een van de inspecteurs die zelf betrokken was bij de inval. Wij waren ongewapend. Mijn zoon zit nog steeds vast omdat de inspectrice vindt dat hij politieagenten heeft mishandeld. Gelukkig heb ik de beelden waarop u duidelijk kunt zien dat het niet waar is, zegt ondernemer Winston Stolk. De gehandicapte jongen, die slecht ter been is, werd vervolgens gecommandeerd naar de politieauto te lopen.

Op de camerabeelden is duidelijk te zien dat de inspecteurs zich niet om hem ontfermden en af en toe zelfs lachten. De jongen werd tenslotte door zijn vader ondersteund naar de politieauto, omdat hij dreigde te vallen. ''Toen ik naar binnen terug kwam, zei de inspectrice dat ik ook mee moest voor mensensmokkel, omdat zij enkele Brazilianen bij de bar zagen zitten die geen paspoorten bij zich hadden. Het tweetal is de volgende dag in vrijheid gesteld, terwijl de zoon die vastzit voor 'mishandeling van politieagenten' nog is opgesloten.

Er is intussen aangifte gedaan bij de afdeling Onderzoek Personele Zaken. "Mijn kinderen zijn onschuldig. Stol heeft intussen bij een advocaat aangeklopt en overweegt de staat Suriname voor de rechter te slepen voor het schenden van zijn rechten als burger en ondernemer, mishandeling van zijn gehandicapte zoon en valse reden voor het opsluiten van zijn andere zoon. Het filmpje van de politie-inval zal komende dinsdag vertoond worden in het programma 1 voor 12.

PARAMARIBO - Een zwaar gewapende politie-eenheid van ruim vijftien agenten en twee inspecteurs heeft zaterdag de vanaf geboorte gehandicapte Bjorn Stolk geboeid en tot bloedens toe geslagen. Dit vond plaats tijdens een inval in een hotel en barrestaurant op Rainville. Het bedrijf is een familiezaak en het slachtoffer wilde net zijn vader bellen om hem op de hoogte te stellen ... http://www.nospang.com/index.php?option … ;Itemid=65

 


We hebben 236 gasten online

Polls