NoSpang.com

Hooghart wil ontslag minister Belfort
donderdag, 07 maart 2013 06:36

PARAMARIBO - De vakcentrales CLO, C-47 en AVVS De Moederbond vinden dat het vakbondsrecht in Suriname ernstig is aangetast door de berisping die minister Edward Belfort heeft gegeven aan vakbondsman Gustaaf Gallant. "Hij moet niet het karakter hebben van een rechercheur met een zweep", zegt CLO-voorzitter Ronald Hooghart, die vindt dat president Desi Bouterse de ...

 

Foto: CLO-voorzitter Ronald Hooghart

minister moet vervangen. De voorzitters van de drie vakcentrales hebben dinsdag een spoedonderhoud gehad met de vaste commissie van Justitie in De Nationale Assemblee (DNA) en Eddy Jozefzoon van het Kabinet van de President. 

De boodschap was duidelijk; ‘minister Belfort is op oorlogspad met de vakbeweging.’Gallant, de betwiste voorzitter van de Bond Penitentiaire Ambtenaren Suriname (BPAS) werd buiten functie gesteld door Belfort omdat Gallant hem op ongepaste wijze zou hebben besproken in de publiciteit. Vervolgens werd de gang naar de goene tafel voorbereid. Na ingrijpen van het Kabinet van de President en de vakcentrales zou zijn afgesproken om terug te gaan naar het nulpunt.

"Maar als hij plotseling gaat berispen en gaat muteren dan beschermt hij zijn diensten niet", vindt Hooghart. De bewindsman zegt dat het muteren van een aantal penitentiaire ambtenaren niets te maken heeft met de problemen die er zouden zijn met de BPAS. "Ik heb sinds mijn aantreden vorig jaar aangegeven dat we zullen muteren en dat we daar in het politie opleidingscentnun zouden beginnen.

Daar is het al gebeurd. Honderden agenten zijn landelijk gemuteerd. ‘Voor wat de problemen met Gallant betreft, blijft Belfort erbij dat de berisping correct is. "De buiten functiestelling is opgeheven en de tuchtmaatregel is toegepast van berisping.
 


We hebben 291 gasten online

Polls