NoSpang.com

Suralco stopt medische dienstverlening Moengo
donderdag, 07 maart 2013 06:31

PARAMARIBO - De Suralco is sinds vrijdag gestopt met de medische dienstverlening voor haar arbeiders in Moengo. Ruim 500 mensen, allen Suralconiers met hun gezinnen en de gepensioneerden, zijn vanaf de komende week geheel aangewezen op de medische dienstverlening van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) in Moengo.

 

 

De RGD en de Suralco bereiden hiertoe een overeenkomst voor die de volgende week wordt getekend. De polikliniek sluit haar deuren, omdat het volgens Taina Haarloo, human resource- en public relations manager van de Suralco, gezien de omstandigheden niet efficiënt is om verder te gaan met de eigen medische dienstverlening.

“Er is thans een transformatie van de mijnactiviteiten te Moengo gaande", zegt ze. 'De Suralco heeft onlangs een contractor ingezet om de laatste bauxietvoorkomens in dit gebied te mijnen. Dit betekent ook dat er minder arbeiders zullen worden ingezet.

Voor dat deel dat op Moengo zal achterblijven, heeft de Suralco de medische zorg gewaarborgd via de RGD. Haarloo zegt toe dat de Suralco via haar medisch directeur erop zal toezien dat de medische dienstverlening op hetzelfde niveau wordt gecontinueerd.

"Zaken als specialistische hulp, ziekenhuisopname, veiligstellen van medicamenten, kortom de zorg in zijn algemeen zullen nauwlettend worden gevolgd. Haarloo verduidelijk dat de mensen, onder wie ook de gepensioneerden, altijd nog recht hebben op medische zorg.

Er is daarom voor een passende oplossing gezorgd. De RGD verwacht dat de overdracht zal zorgen voor een grotere drukte bij de polikliniek in Moengo, waardoor de operationele kosten kunnen stijgen. Bij de polikliniek zijn thans drie artsen werkzaam en enkele verpleegkundigen. Het personeel van de polikliniek van de Stut in Moengo zal worden ingezet in Paranam en Paramaribo.

 

 


We hebben 218 gasten online

Polls