NoSpang.com

Personeel JTV op stoep Volksgezondheid
donderdag, 07 maart 2013 06:31

PARAMARIBO - Ontevreden personeelsleden van de 26 klinieken van de Stichting Jeugdtandverzorging (JTV) hebben hun misnoegen geuit voor de stoep van het Ministerie van Volksgezondheid. Slechte communicatie binnen JTV en vertrapping van de wettelijke regelingen van het bedrijf waren aanleiding voor de prikactie. De personeelsleden zeggen dat ze niet met het ...

 

stichtingsbestuur kunnen praten, omdat het aan de leiband van de directeur van de stichting loopt. Het is hen duidelijk dat het bestuur de directeur niet de nodige directieven kan geven om de verstandhouding binnen het bedrijf te verbeteren.

Volgens Yoné Gorisson, voorzitter van de personeelsbond bij JTV worden de hoogste twee functies bekleed door Lloyd Goedhart en zijn concubine. "Het is geen gezonde zaak wanneer een stel de leiding over een bedrijf heeft.

Waarvoor wij hadden gevreesd doet zich al enige jaren voor. Wanneer het personeel bepaalde zaken wil bespreken, nemen ze het voor elkaar op, vertelt Gorisson. Het personeel vindt het erg dat de directeur het onderscheid niet kan maken tussen de directeur en ondergeschikte en man en vrouw.

Dat heeft ertoe geleid dat er misbruik wordt gemaakt van de functies die ze bekleden. Het personeel zegt ook dat de directeur de belangen van het bedrijf ondermijnt, omdat er in een pand van de stichting, ten behoeve van de directeur, werkzaamheden verricht worden door een ex-medewerker van JTV. Daarnaast laat de directeur JTV-ers in de middaguren werken wat conform de wettelijke bepalingen niet mag.

 


We hebben 239 gasten online

Polls