NoSpang.com

Adek schenkt tijdelijk onderkomen aan RSA
donderdag, 07 maart 2013 06:01

PARAMARIBO - In het kader van de Regionale Sportconferentie, die van zaterdag tot dinsdag plaatsvond, heeft de Anton de Kom Universiteit (adeKUS) een tijdelijk onderkomen geschonken aan de Regional Sports Academy (RSA). Minister Ismanto Adna van Sport en Jeugdzaken en Winston Lackin van Buitenlandse Zaken openden het nieuwe onderkomen op het terrein van ...

 

adeKUS. Volgens minister Lackin is de RSA veelbetekenend voor Suriname en speelt sport een belangrijke rol in de samenleving. Ook Ismanto Adna van Sport en Jeugdzaken was verheugd met de opening van het nieuwe RSA-gebouw.

Voor Dr. Ryan Sidin, voorzitter van het bestuur van adeKUS, werd een lang gekoesterde droom werkelijkheid door het opzetten van sportfaciliteiten in samenwerking met de universiteit.

Ook Michael Watson, directeur sportzaken van RSA, is trots met de “bekroning voor het werk dat twee jaar geleden werd gestart”. Daarbij werd de Regionale Sportacademie uitgezet in opdracht van de regering en de president.

“Hiermee geven we aan dat we bereid zijn met partners uit de rest van de wereld samen te werken aan de verdere uitbouw van de RSA”, aldus Watson. Het nieuwe prefab-onderkomen heeft bijna één miljoen SRD gekost. In april start daar de nieuwe RSA-opleiding op het niveau van Middelbaar Beroepsgericht Onderwijs.

 


We hebben 229 gasten online

Polls