NoSpang.com

Aanhouding brandweerlui met illegalen
donderdag, 07 maart 2013 06:01

PARAMARIBO - Vier brandweerlieden en zes illegale Guyanezen zijn aangehouden door de politie van de controle post Burnside te Coronie. Uit voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat dinsdagavond omstreeks zeven uur een brandweervoertuig met de zwaailichten aan, voorbij de controle post reed in de richting van Wageningen. Ongeveer tien minuten daarna ...

 

keerde de auto terug voorbij de controle post. Nagenoeg direct daarna stopte een bij de politie bekende smokkelaar bij de controle post. Het feit dat de brandweer wagen zo snel teruggekeerd was met de smokkelaar direct daar achteraan, kwam de agenten verdacht voor. Er is toen besloten om een onderzoek te verrichten in de brandweerauto.

De brandweerauto werd tot stoppen gebracht en onderzocht. Bij die gelegenheid zijn drie brandweerlieden, een Surinaams staatsburger en zes Guyanezen in de auto aangetroffen. Één van de Guyanezen is een jongen van 4 jaar oud. Naderhand zou blijken dat de vijf volwassen Guyanezen illegalen waren. Enkele van hun waren eerder op de dag reeds uit een lijnbus gehaald, die de route Nickerie-Paramaribo onderhoudt, toen de bus bij de controle post gecontroleerd was.  

Deze illegalen die vanuit Nickerie kwamen, waren toen teruggestuurd. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn twee van de vier brandweerlieden in verzekering gesteld namelijk de “wachtcommandant van de dienst” en de chauffeur van de brandweerauto. Zij worden onder andere verdacht van mensensmokkel of mensenhandel. De derde brandweerman en de burger zijn na verhoor heengezonden.

De vijf illegale Guyanezen zijn tussen de 19 en 50 jaar oud. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de jongen door de politie aan zijn moeder afgestaan. Zij heeft de Guyanese nationaliteit maar vertoeft legaal in Suriname. De vijf illegale Guyanezen zijn op grond van de Vreemdelingenwet aangehouden en ingesloten.

 


We hebben 1531 gasten online

Polls