NoSpang.com

Leerkrachten naschoolse opvang nog niet betaald
donderdag, 07 maart 2013 06:01

PARAMARIBO - Niet alle leerkrachten van het naschoolse opvang project zijn uitbetaald. Met name enkele leerkrachten in Brokopondo hebben hun gelden nog niet ontvangen. Dat zegt BEP-parlementarier Ronny Asabina. De leerkrachten benaderden de Brokopondo-volksvertegenwoordiger om dit onder de aandacht van het Minov te brengen. 

 

Asabina zegt dat er ook een evaluatie moet komen van het project, omdat zowel leerkachten als keukenpersoneel zich afvragen hoe hun vergoeding is onderbouwd. Vooral het keukenpersoneel in Brokopondo wilt volgens de BEP parlementariër weten op welke manier hun salarissen zijn berekend.

Zo word het keukenpersoneel met een kwitantie uitbetaald zonder dat er enig uitleg is gegeven hierover. In een reactie zegt de coördinator van het project in Brokopondo Frederik Finisie, tevens DNA-lid, dat het de schuld van de leerkrachten zelf is dat ze nog niet zijn uitbetaald. 

Ook vindt hij dat er niets mis is met de betaalwijze aan het keukenpersoneel. Collega Asabina vraagt zich echter af waarom er niets staat vermeld over het inhouden van belastingen op gelden van het personeel. Hij wilt weten welk model er gehanteerd wordt bij aftrek van belastingen. 

Volgens Finisie hoeft het keukenpersoneel helemaal niet te klagen, omdat ze de best betaalde krachten van het binnenland zouden zijn. Hij zegt geen bezwaar te hebben een evaluatie te houden zoals door Asabina voorgesteld.

 


We hebben 230 gasten online

Polls