NoSpang.com

Beveiliging bij behandeling roofzaak Landbouwbank
woensdag, 31 oktober 2012 01:00

PARAMARIBO - Bij de behandeling van de Landbouwbank-roofzaak, waarin vijf mannen ervan verdacht worden op 5 mei van het vorige jaar op de Landbouwbank te Lelydorp een overval te hebben gepleegd, was er maandag zware beveiliging van politiemannen van het Ondersteuningsteam in de rechtszaal. De beveiliging van politiemannen was er, omdat een van de verdachten ...

bedreigd is. Ook zouden de verdachten maandagmorgen tegen elkaar tekeer zijn gegaan bij het Kantongerecht Strafzaken en bestond het vermoeden dat de mannen wilden vluchten.

In deze zaak wil advocaat Oscar Koulen een man horen als getuige. Deze getuige is opgesloten in de gevangenis. Volgens de raadsman is zijn cliënt op verzoek van deze getuige, een dag voor de overval, naar de bank geweest om informatie te verkrijgen voor het aangaan van een lening.

Daarom vindt hij het belangrijk om deze getuige te horen. Omdat deze zaak nogal lang loopt, wil rechter Maytrie Kuldipsingh procesrechtelijk vaart zetten achter deze zaak. Zij houdt rekening met de positie van de verdachten.

Op 5 november wordt de door Koulen opgegeven getuige gehoord. Bij de overval zijn SRD 209.933, US$ 12.498, 19.087 euro, een computerkast, recorder behorende bij camera’s en een vuistvuurwapen buitgemaakt.


 


We hebben 176 gasten online

Polls