NoSpang.com

Tweehonderd agenten voor ACP/EU-conferentie
woensdag, 31 oktober 2012 01:00

PARAMARIBO - Ongeveer tweehonderd politiemannen zullen zorgen voor de veiligheid bij de ACP/EU-conferentie, die in november in Suriname wordt gehouden. Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zegt dat tweehonderd politiemannen beschikbaar zijn gesteld om zorg te dragen voor de veiligheid, zodat de ACP/EU-conferentie een goed verloop kan hebben.

Tjin Liep Shie zegt dat de persoonsbeveiliging van de conferentiegangers bij het Kabinet van de President en de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst ligt, terwijl het Korps Politie Suriname ervoor zal zorgen dat de openbare veiligheid gegarandeerd is.

Minister Edward Belfort van Justitie en Politie zegt dat de Surinaamse regering alles in het werk gesteld heeft om de veiligheid rond de ACP/EU-top in Paramaribo te garanderen. Hiertoe is er een veiligheidsplan opgesteld, waarin de veiligheid in alle facetten is uitgewerkt.

Het bevat stappen van persoon- tot objectbeveiliging, zodat de veiligheid voor honderd procent gegarandeerd is tijdens de conferentie. “We staan gereed om de veiligheid optimaal te garanderen.”

Volgens Belfort zullen alle veiligheidsdiensten gezamenlijk ervoor zorgdragen dat de conferentie een goed en veilig verloop kan hebben op Surinaams grondgebied.


 


We hebben 185 gasten online

Polls