NoSpang.com

Preventie Huiselijk Geweld Saramacca
maandag, 14 december 2009 09:13

Paramaribo - Op het districtscommissariaat Saramacca te Groningen werd gisteren het Netwerk Preventie Huiselijk Geweld Saramacca geïnstalleerd. De installatie geschiedde door de districtscommissaris van Saramacca, Mandrachaldebi Ghisaidoebe. Deze is een uitvloeisel van een serie trainingen “Preventie Huiselijk Geweld” in het district Saramacca. De training werd uitgevoerd in ...

de periode juni- december 2009 door de Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen in samenwerking met het districtscommissariaat Saramacca.

Volgens de districtscommissaris komt huiselijk geweld nog steeds voor in Saramacca. In bepaalde gebieden komt het vrij veel voor. De installatie betekent een grote vooruitgang voor het district. “Ik ben hiermee heel goed gestemd ”, zegt de districtscommissaris van Saramacca. Mensen die blootgesteld worden aan huiselijk geweld kunnen voor hulp terecht bij de mensen van het Netwerk. Natuurlijk zal niet een ieder hiermee bereikt worden, maar belangrijk voor de districtscommissaris is dat er hulp aanwezig is. “Maar natuurlijk moeten de mensen zich ook willen laten helpen.” Naar zeggen van Ghisaidoebe zal het Netwerk maandelijks bij elkaar komen.

Het doel van de training Preventie Huiselijk Geweld is het verschaffen van informatie en inzicht in het probleem van huiselijk geweld aan de deelnemers en het vormen van een Netwerk Huiselijk Geweld, bestaande uit deelnemers aan de training. De training is bestemd voor medewerkers van overheids- en particuliere instanties die bij hun werk in contact komen met slachtoffers van huiselijk geweld.

Het Netwerk zal na verdere training in staat moeten zijn om gevallen van huiselijk geweld in het district te herkennen, slachtoffers informatie en advies te geven en verder te begeleiden naar hulpverleningsinstanties. Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen wil in elk ressort van het district een training verzorgen. Aan elke training kunnen minimaal 15 en maximaal 20 personen deelnemen. De training wordt gratis verzorgd.


 


We hebben 128 gasten online

Polls