NoSpang.com

Brunswijk en Bouterse boeren meest uit goudbusiness
dinsdag, 04 september 2012 07:35

Paramaribo - Ze staan allemaal op een rijtje van tien: De nummer 1 positie is voor parlementariër Ronny Brunswijk, terwijl president Desi Bouterse en zoon Dino de 2de /3de positie delen. Het actualiteitenmagazine Parbode heeft de top 10 "Golden Boys" boven water gehaald en zet ze met hun billen bloot in de septemer-editie. In het omslagartikel, met daarin een toptien ...

van de Surinaamse goudwereld, brengt Parbode in kaart wie de machtigste en invloedrijkste spelers zijn in de goudsector. Daarbij is niet alleen gekeken naar kapitaalkracht en politieke positie, maar ook naar officiële gegevens.

Het maandblad heeft beslag weten te leggen op de lijst van de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst, met daarin namen van concessiehouders. Gegevens van deze GMD-lijst, die wordt beschermd als een soort staatsgeheim, worden gecombineerd met die van de Kamer van Koophandel en Fabrieken over oprichters, directeuren en bestuurders van relevante bedrijven.

Ook fiscale gegevens, nevenfuncties, zoals wie lid is van de Commissie Ordening Goudsector, zijn van doorslaggevende aard. In deze 'soep' komt Ronnie Brunswijk als de nummer één Golden Boy boven drijven met een gedeelde tweede plaats voor president Desi Bouterse en diens zoon Dino. Deze drie hebben immers de (politieke) touwtjes stevig in handen.


 


We hebben 194 gasten online

Polls