NoSpang.com

Uitreiking grondbeschikkingen in Grankreek

Paramaribo - Tijdens het inheems evenement dat in Grankreek wordt gehouden op 6, 7 en 8 april zullen 175 grondbeschikkingen worden uitgereikt. Ondervoorzitter van de Districtsraad van Saramacca, Clifton Koorndijk, zegt dat de beschikkingen worden uitgereikt aan onder andere jongeren die met hun gezin nog thuis bij hun ouders verblijf hebben, omdat ze niet over een stuk grond kunnen ...

beschikken. Koorndijk zegt dat de uiteindelijke bedoeling is dat alle vrij domeinland van Saramacca zal worden verkaveld voor bouw en tuinbouw om de bewoners tegemoet te komen met een stuk grond. Hij weet dat ongeveer 8000 personen geen eigen perceel hebben.

Er melden zich nog dagelijks personen aan voor een stuk grond, terwijl anderen aangeven dat hun stukken nog niet in orde zijn gemaakt. Volgens Koorndijk zal president Desi Bouterse op 8 april zelf aanwezig zijn in Grankreek tijdens het driedaagse evenement met afwisselend programma van inheemse dans en muziekgroepen uit verschillende delen van Suriname.

Ook zullen inheemse groepen uit Frans-Guyana komen en zullen inheemse handicraft en gerechten te koop zijn. De inheemse manifestatie wordt voorbereid door de Commissie Ontwikkeling Grankreek.
(W.Jagan)


 


We hebben 239 gasten online

Polls