NoSpang.com

Advocaten wraken kantonrechter
  
donderdag, 08 maart 2012 01:00

Paramaribo - De advocaten Irene Asarfi en Nacatia San A Jong hebben voor hun cliënt, die verdacht wordt van het plegen van seksuele handelingen met zijn 12-jarige stiefdochter, een wrakingverzoek ingediend tegen kantonrechter Dinesh Sewratan. Dit wrakingverzoek is ingediend, omdat de rechter het slachtoffer alleen in raadkamer heeft gehoord in bijzijn van de griffier, terwijl de advocaten ...

en de officier van justitie, Duncan Nanhoe, daar niet bij mochten zijn. De afwezigheid van de advocaten in raadkamer heeft bij de verdachte de vrees doen ontstaan dat de rechter niet onpartijdig is.

Het slachtoffer was op de zitting gedagvaard om te getuigen, maar zij wilde geen verklaring afleggen. Zij is toen door de rechter in raadkamer gehoord, zonder de verdachte, advocaten en officier. Asarfi keurt dit af, omdat dat niet mag volgens ons rechtssysteem. Toen de rechter terugkwam, deelde hij de advocaten mee dat zij de gelegenheid krijgen het slachtoffer te horen.

Het slachtoffer legde toen een heel andere verklaring af dan die ze had afgelegd bij de politie en verklaarde dat de verdachte zijn vingers in haar vagina had gezet en omgang met haar heeft gehad. Aangezien de moeder van het slachtoffer de verklaring vreemd vond, omdat zij nooit wat had opgemerkt, heeft zij het meisje naar een andere vrouwenarts gebracht voor een onderzoek. Tot haar verbazing bleek uit dit onderzoek dat het slachtoffer nog maagd is en er niets met haar aan de hand is.

De moeder bracht het slachtoffer toen naar een derde vrouwenarts voor onderzoek en ook bij deze vrouwenarts bleek dat het slachtoffer nog maagd is. Het meisje vertelde aan haar moeder dat zij bang was toen zij alleen met de rechter in de kamer was en dat zij daarom maar gewoon iets verzonnen heeft, omdat hij haar zei dat haar verklaring dat de verdachte niets met haar gedaan had niet kan kloppen, omdat de dokter anders heeft gezien.

Zij heeft haar moeder gezegd dat de verdachte niets met haar heeft gedaan, maar dat haar zus haar bang gemaakt heeft toen ze vertelde dat de verdachte wel aan haar is geweest. De zus zou geen goede relatie hebben met de stiefvader. De rechter heeft geweigerd om het meisje opnieuw te horen. Op 15 maart wordt een beslissing genomen in het wrakingverzoek. De verdachte heeft vanaf het begin ontkend iets gedaan te hebben. Hij is nog steeds aangehouden.


Laatst aangepast ( woensdag, 07 maart 2012 20:39 )