NoSpang.com

Shri-Brahmaschool opent mediatheek
dinsdag, 28 februari 2012 01:00

Paramaribo - De Shri-Brahmaschool aan de Sitaldienweg heeft de vorige week een nieuwe mediatheek geopend. De school is in september vorig jaar begonnen met de bouw van de mediatheek en een extra leslokaal. De bouw is gesponsord door Staatsolie. Stichting Unu Pikin heeft meubilair en boeken voor de mediatheek gedoneerd. De school heeft veel belang bij de mediatheek, omdat de meeste leerlingen ...

meertalig zijn en voornamelijk Sarnami spreken is hun Nederlands slecht. Daardoor gaat het lesgeven stroef. Met de komst van het mediacentrum kan de kennis van de Nederlandse taal worden bevorderd.

Het hoofd van de school, Shanta Sheombarsing, is verheugd met de mediatheek. “Het was altijd een droom van mij om voor de kinderen een mediatheek te bouwen. Nu worden ze gedwongen om de Nederlandse taal te leren.” In de mediatheek kunnen de leerlingen een boek lezen en daarover vertellen in de klas. Ook leren ze werken met een computer en kunnen ze hiermee boekverslagen uittypen.

“We wachten nog op een internetaansluiting, maar als deze er eenmaal is kunnen de leerlingen bijvoorbeeld chatten met leerlingen uit Nederland, waardoor ze gedwongen zijn in het Nederlands te schrijven. Dit komt hun schriftelijke taalbeheersing ook ten goede”, legt het schoolhoofd uit. De mediatheek wordt pas in gebruik genomen als er een mediatheekdame is aangesteld, die hiervoor speciaal zal worden opgeleid.

Volgens Sheombarsing gaat een leerkracht van de school deze rol vervullen. Het extra klaslokaal dat is gebouwd wordt momenteel enkel gebruikt voor vergaderingen, diploma-uitreikingen of leerlingenonderzoek. De ruimte wordt pas gebruikt als leslokaal wanneer een klas van meer dan veertig leerlingen opgesplitst moet worden.
(M.Woltjer)


 


We hebben 166 gasten online

Polls