NoSpang.com

Echtgenoot DNA-voorzitter betrokken bij fraudezaak
vrijdag, 06 januari 2012 06:14

Paramaribo - Uit een rapport Inzake de Jaarrekening 2006 van het Surinaams Postbedrijf (Surpost) dat opgemaakt is door Tjong A Hung Accountants blijkt dat Glenn Geerlings, echtgenoot van DNA-voorzitter Jennifer Simons betrokken is bij een fraudezaak binnen het bedrijf. In het rapport staat dat Surpost zich in 2004 als borg heeft gesteld voor de schulden van Glenn Geerlings, ...

handelende onder de naam Sicon NV, bij CHM Suriname NV. In 2006 heeft CHM Suriname NV Surpost aangesproken voor de voldoening van de openstaande schulden inclusief rente van Sicon NV ten bedrage van US$ 153.215. 

Foto: DNA-voorzitter Jennifer Simons

Uit het rapport blijkt verder dat Surpost ook nog andere schulden van Geerlings heeft betaald. Op 31 december 2005 is SRD 840.766 en op 31 december 2006 SRD 1.953.270 betaald voor Geerlings. Tevens is door de Hakrinbank NV op 26 juni 2006 een bankgarantie afgegeven ten bedrage van 250.000 euro voor de nakoming door Surpost van dienstverplichtingen jegens Interpay Nederland BV.

Deze garantie was geldig tot 1 februari 2011. Heel frappant is dat Sicon NV niet eens als crediteur staat aangegeven op de crediteurenlijst van Surpost. Gewezen directeur Carlo Godliep, die vorig jaar al in verzekering is gesteld vanwege fraude, heeft ook nimmer toestemming gehad van de raad van commissarissen (rvc) om de schulden van Geerlings te betalen. Toch zijn die betaald.

De interim-manager van Surpost, Lloyd Jiawan, zegt dat hij niet wil reageren op de beschuldiging en dat hij liever wacht op het onderzoek van de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD). Jiawan zegt dat de rvc in samenwerking met CLAD het raamwerk van het onderzoek heeft gemaakt, maar dat ligt al langer dan drie maanden op het Ministerie van Financiën.

Dat ministerie moet het raamwerk accorderen, zodat het onderzoek kan beginnen. “We wachten nog steeds daarop. Voor de rest onthoud ik me van enig commentaar”, aldus de interim-manager. Godliep zit nog achter slot en grendel. Een topper bij accountantskantoor Tjong A Hung zegt dat het bedrijf een geheimhoudingsplicht heeft en dat het om die reden niet zal reageren.

Geerlings reageert verbaasd hierop. “Nee hoor, dat klopt niet. Ik heb indertijd zaken gedaan met het bedrijf. Ik ben niet verantwoordelijk voor wat Surpost allemaal boekt en wat niet. Ik weet niet hoe ze erbij zijn gekomen om Geerlings erbij te halen.” Hij wil verder geen commentaar geven, omdat hij niet weet wat in het rapport staat.

“Ik heb geen rapport gezien en dus weet ik niet wat Surpost allemaal heeft geboekt, dus ik wil geen commentaar geven. Ik ben niet verantwoordelijk voor wat Surpost in zijn boeken zet. Ik ben pas ziek geweest en lag in het ziekenhuis. Nu ben ik thuis en ben nog steeds ziek”, aldus Geerlings.
(S.Bissesar)

 

 


We hebben 178 gasten online

Polls