NoSpang.com

Kwaliteitskeurmerk Surinaamse hogescholen
zondag, 01 november 2009 09:48

Paramaribo - Afgelopen week is er begonnen met de workshop “Erkenning door NOVA”. Het ministerie van MINOV en NOVA gaan kwaliteitseisen stellen aan de hogescholen in Suriname, zodat zij een keurmerk kunnen krijgen. Dit keurmerk staat voor: het waarborgen van kwaliteit, herkenning, erkende diploma’s en graden (ook in het buitenland), het uitwisselen van studenten en het ...

voorkomen van diploma inflatie. Het proces heeft nog een lange weg te gaan. Op dit moment is de wet hiervoor al wel afgekondigd. Maar er zijn nog een heleboel zaken die geregeld moeten worden. Zo zal er in de komende vier maanden nog gewerkt moeten worden aan de aanleg van databases van alle hogescholen, de accreditatieraad moet nog gefinaliseerd worden, er moeten nog trainingen aan medewerkers worden gegeven en er moet nog een concept voor de accreditatiekaders gemaakt worden.

Zodra de hogescholen denken dat zij aan de kwaliteitseisen van NOVA voldoen, zal NOVA dit komen controleren en hier een rapport over op maken. De raad van accreditatie zal uiteindelijk het keurmerk afgeven of niet. Wat de kosten van dit kwaliteitskeurmerk zullen worden is op dit moment nog niet bekend, vertelt de heer Panday. Hier zal later in het proces meer bekend over worden. Meneer Panday vertelt verder: ”Er is nog een lange weg te gaan, maar we streven ernaar om in februari of maart volgend jaar alle hogescholen te hebben erkend. Dat lijkt nu misschien optimistisch, maar wij zullen alles in werk stellen om dit streven te halen”. 

 


We hebben 166 gasten online

Polls