NoSpang.com

Santokhi dreigt met opzetten nieuw arrestatieteam
zaterdag, 31 oktober 2009 10:04

Paramaribo - Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie zegt een nieuw arrestatieteam op te zullen zetten als blijkt dat het huidige team na een maand nog steeds inactief is. De bewindsman zegt dat hij als minister de verantwoordelijkheid heeft naar de gemeenschap toe stappen te ondernemen om de criminaliteit te blijven bestrijden. Van de gemeenschap kan niet ...

verwacht worden begrip te tonen voor een te lange periode om het team niet in te zetten. ‘Als er geen voldoende maatregelen getroffen worden zullen we geen andere keus hebben dan het hele arrestatieteam naar huis te sturen of naar een andere afdeling’. Verder zegt hij hierna direct te willen starten met het opzetten van een ander team. Signalen omtrent dit voorstel heeft hij al doorgespeeld aan de korpsleiding en de procureur-generaal. Ook zullen buitenlandse deskundigen aangetrokken worden om de leden van het team te selecteren en samen te stellen. Volgens de minister houdt hij wel degelijk rekening met het feit dat het onderzoek gedaan moet worden. Alle A-teamleden worden als potentiële verdachten gezien, herhaalde de minister. Alleen is het zo dat enkele personen van het team over informatie beschikken en die niet willen aangeven. De onderwereld zou hier een dikke vinger in de pap hebben zodat gezorgd kan worden dat het team voorgoed verdwijnt.

De minister zegt dit te willen voorkomen en continuïteit te willen geven aan het team. De politie beschikt over genoeg leden dus hoeft niet gerekend te worden op één gespecialiseerd team, er zijn meerdere gespecialiseerde personen. Het team werd ingezet bij vuurwapengevaarlijke verdachten. Santokhi zegt dat dit een harde klap is, maar weigert weg te deinzen en niet beïnvloed te worden bij het nemen van besluiten.Meer dan 20 arrestaties bij ontmanteling drugsbende.

Een Surinaams-Braziliaanse drugsbende heeft de afgelopen dagen zware klappen te verduren gehad. Federale agenten in Brazilië vatten vandaag uitgerekend 22 verdachten, minstens 5 anderen worden nog opgespoord. De organisatie wordt verantwoordelijk gehouden voor de smokkel van grote partijen drugs uit Columbia via Suriname naar Brazilie. Een van de arrestanten was een bendeleider en maakte gebruik van dezelfde contact-persoon in Suriname als een andere drugsbons die jarenlang vanuit de gevangenis opdrachten bleef geven.

 

Wie die Surinaamse verdachte is, is nog niet duidelijk. De Surinaamse contactpersoon wordt overigens ook gezocht door Interpol. Een deel van de drugs belandde eerst in de staat Para voordat deze verder werd verspreid over Brazilië. Het grootste deel van de drugs kwam terecht bij verslaafden in zowel Europa en de Verenigde Staten van Amerika als in Brazilie zelf. Het netwerk werd in stand gehouden door een drugdealer die een gevangenisstraf van 7 jaren uitzit, maar die van daaruit nog steeds het bevel had over een internationale bende. De smokkelroute van de criminele organisatie werd vandaag ontrafeld toen de Federale Politie na een diepgaand onderzoek toesloeg.

De bendeleider die in zijn cel in het Complexo Prisional de Goiás kantoor hield, heeft tegenover de politie verklaard dat hij de afgelopen 3 jaar tenminse 50 keren van mobiele telefoon heeft verwisseld. Op die manier wist hij steeds in contact te blijven met bendeleden daarbuiten. Verschillende verdachten kwamen in beeld doordat hun namen en andere indicaties aan de orde kwamen tijdens de gesprekken. Bij anderen wist justitie de houder van de mobiele nummers te achterhalen. De gang bleek tenminste in zes staten sleutelpersonen te hebben die nauw samenwerkten. De Federale Politie heeft een operatie gelanceerd onder de naam Pérola met het doel alle leden van het netwerk in te rekenen. Tot en met vandaag waren 22 van de 27 geïdentificeerde verdachten al gearresteerd.
(De West)


mie boy santhoki .ik sta voor honderd procent achter je wat je wil bereiken .ik vindt het jammer dat velen corrupt zijn en zullen blijven en als bouterse aan de macht komt ""dan wordt die corrptie nog groter met de mensen die het roer gaan over nemen .vele surinamers hebben baat bij dat de corruptie welig tiert . het is jammer dat zelfs de politie bonden het spelletje mee spelen .ik hoop dat santhoki voet bij stuk houdt om de corrupte elementen eruit te schoppen . santhoki houdt je rug recht ,ze proberen je af te schrikken ,bewijs dat je oprecht bent en daatkracht toont .zwicht niet voor druk van die boeven .

 


We hebben 240 gasten online

Polls