NoSpang.com

Decemberproces: ‘Hij speelt toneel hier meester’
zaterdag, 31 oktober 2009 08:40

Paramaribo -  ‘Hij speelt toneel hier meester’, zei een duidelijk geïrriteerde Stephanus Dendoe, een der verdachten in het 8 decemberstrafproces, gisteren aan de Krijgsraad. Met ‘hij’ bedoelde Dendoe, de getuige Samuel Monsels. Deze getuige bleef gisteren bij zijn verklaring dat Dendoe advocaat John Baboeram van huis heeft gehaald op 8 december. Hieraan voorafgaand had Paul ...

Bhagwandas een briefing met de Groep van 16, waar Dendoe ook lid van was. Monsels was geconsigneerd in het fort. Na de briefing moesten sergeant 1 Dendoe, sergeant Monsels en een militair naar de woning van Baboeram. Dendoe had de leiding. In de straat van Baboeram zou een burger ze nog het woonadres van de advocaat wijzen, wat volgens Monsels ook gebeurde. Daar aangekomen, liep Dendoe de trap op. Een hond blafte, waarbij de militair zijn wapen haalde en de viervoeter doodschoot.
 
Dendoe keerde zich tot Monsels en zei het volgende: ‘Sergeant ontferm je over deze man, dit is niet volgens de instructies.’ Dendoe wond zich gisteren duidelijk op bij het horen van deze beschuldigingen. ‘Het is altijd makkelijk om iemand zomaar te beschuldigen.’ Dendoe blijft erbij op die bewuste dag niet in Paramaribo te zijn. ‘Ik was voor een culturele bad naar de Cotticarivier.’ Monsels vergist zich niet in Dendoe. ‘Ik heb geen enkele reden om hem te bezwaren en/of te beschuldigen.’ ‘Het is een valse beschuldiging. Ik weet wat ik heb meegemaakt. Het is zijn woord tegen mijn woord’, uitte Dendoe zich fel. ‘We zijn in mijn VW Kever gegaan, hebben de man opgehaald, zijn naar het Fort gereden en hebben hem bij de ingang afgeleverd.’ ‘Laat hij de naam van de soldaat dan noemen’, eiste Dendoe van de Krijgsraad. De getuige gaf te kennen zich de naam van de soldaat niet meer te heugen. Ook de burger die het woonadres van de advocaat moest aanwijzen, kende Monsels niet. ‘Hij heeft de woning aangewezen en is toen gelijk weggegaan.’

Om kracht te zetten bij zijn verklaring dat hij zich niet vergiste in Dendoe, gaf Monsels te kennen dat Dendoe een zeer formele man was. ‘Hij gaf zijn instructies altijd in het Nederlands.’ Voorts gaf de getuige te kennen dat Dendoe een goede kennis van hem was. ‘Niet waar’, zei de verdachte. ‘Hij speelt toneel hier meester.’ ‘Laten we de kaarten op tafel leggen. Laten we zeggen wat er precies is gebeurd’, hield Monsels Dendoe voor. ‘Drie jaar geleden stond ik ook op de lijst als een der hoofdverdachten. Ik had liever als verdachte hier gestaan. Als ik niet op het lijstje stond, zou ik niet voor de rechter kunnen verschijnen.’

Foto: Getuige Samuel Monsels

Op 01 december 2009 moet Dendoe weer voor de Krijgsraad verschijnen. Dan zal de in Nederland woonachtige getuige John Asgarali worden gehoord. Monsels is gisteren eveneens gehoord in de zaak tegen de verdachten Iwan Dijksteel, Ruben Rozendaal, Ernst Gefferie, Danny Brondenstein en Marcel Zeeuw, allen lid van de Groep van 16. Op vragen van de Krijgsraadpresident gaf Monsels te kennen Dijksteel, Rozendaal, Gefferie en Brondenstein gezien te hebben op 07 december 1982 bij de schietoefeningen achter Zanderij. Rozendaal had hij gezien in het fort toen hij Johnny Kamperveen binnenbracht en daarna ook in het mortuarium. Ten aanzien van de overige bovengenoemde verdachten kon hij zich niet meer heugen of ze wel of niet in het fort of in het mortuarium waren. Deze verdachten moeten eveneens op 01 december verschijnen voor de Krijgsraad.
(Dbs)


JE BENT NET ZO GEESTESZIEK ALS JOUW IDOOL! HELEMAAL IDOLAAT VAN BOUTERSE!?? lollollol

Ik zou graag hebben dat ze van het december proces een tori oso maken!! Anansi torie's vertellen om van te lachen want daarop begint het te lijken!! Er zijn 3 heren die dat heel goed kunnen nabootsen: 1+1= 3 ;ze kunnen een CD van maken!! Wat zal het een lol worden!! Er was eens een koning genaamd BOUTERSE die 15 manspersonen doodt schoot en daarna de grootste beloning hiervoor kreeg; en dat zal hij in mei 2010 krijgen!!Zijn grootste kado: Hij wordt "de president van heel Suriname"! Ha,Ha, Haaaaaaa!!! Worden jullie a.u.b niet boos want daarvan krijg men hogebloeddruk en suiker!! Er zijn reeds miljoenen die rondlopen met deze ziektes dus wees voorzichtig!!

Volgens mij kan het hele decemberproces worden verfilmd met Jan Klaassen als bouterse, de grootste idioot van Suriname. Dit proces is het grootste toneelstuk dan zich in Suriname voordoet. Een soap waar nooit meer een eind zal komen. The bold and the beautiful.

in een woordt triest .justitie is een poppekast. er komt niets van terecht .kijk naar de mensen die een revolutie wilden ontketenen .vraag naar hun opleiding en ze willen land gaan regeren . kijk naar de mensen die zeggen suriname een warm hart toedragen .ze weten niets van economie ,ze hebben alle slimme surinamers willen vermoorden en zij de macht om over de dommen te gaan regeren .en dat is wat bouterse straks gaat doen .

 

 


We hebben 390 gasten online

Polls