NoSpang.com

‘Suriname nog niet ready voor EPA’
zaterdag, 31 oktober 2009 08:31

Paramaribo - Het NDP- lid Jenny Geerlings-Simons zegt dat zoals het Economic Partnership Agreement (EPA) er nu uitziet, zij in elk geval zeer zeker tegen dit verdrag zal stemmen. Zij vraagt zich af waarom men zoveel haast heeft om dit verdrag aan te nemen. Zij vindt dat Suriname nog niet ready is om toe te treden tot EPA. De parlementariër is de mening toegedaan dat er allereerst ...

concrete investeringsplannen zowel vanuit Suriname als de Europese Unie (EU) gemaakt moeten worden. De politica zegt vernomen te hebben dat als Suriname het verdrag ratificeert, wij als land de tweede zullen zijn, die het verdrag zal tekenen.

Voorts informeerde zij het parlement gesprekken te hebben gehad met mensen uit het bedrijfsleven en tot de conclusie te zijn gekomen dat de bedrijfsleidingen niet veel afweten van het verdrag. Daarom adviseert zij de regering om dit verdrag onder voorwaarden aan te houden. President Ronald Venetiaan, die de vergadering ook bijwoonde, gaf in een korte reactie te kennen dat de regering echt geen haast heeft om toe te treden tot de EPA.
(Dbs)


Het is de Surinamer eigen om altijd weer beren op de weg te zien die er niet zijn, zo ook mevrouw Simons. Dit houdt het land achter. Als derde wereld land blijf je afhankelijk van anderen. Suriname zou nog niet ready zijn voor een verdrag inzake de EPA, maar als de andere landen wel over de brug komen om het verdrag te ratificeren, waar blijf je dan nog? Ik vraag mij af, indien eventuele bijzondere bezwaren er zijn, wat deze dan inhouden. Die worden door mevrouw Simons trouwens niet gegeven. Het lijkt mij overigens,indien een verdrag gestoeld is op medezeggenschap er niet zolang over nagedacht hoeft te worden. Het feit dat Sur.politici nog altijd niet besluitvaardig zijn, zal maken dat wij zoals altijd weer de boot zullen missen. Door juist het verdrag te ratificeren en niet langs de kant te blijven staan, kunnen wij ook een belangrijke rol op langer termijn gaan spelen vanwege expantiemogelijkheden en onze strategische ligging met betrekking tot onze omringende landen.

Paramaribo - Het NDP- lid Jenny Geerlings-Simons zegt dat zoals het Economic Partnership Agreement (EPA) er nu uitziet, zij in elk geval zeer zeker tegen dit verdrag zal stemmen. Zij vraagt zich af waarom men zoveel haast heeft om dit verdrag aan te nemen. Zij vindt dat Suriname nog niet ready is om toe te treden tot EPA. De parlementariër is de mening toegedaan dat er allereerst ... http://www.nospang.org/index.php?option … ;Itemid=65

 


We hebben 179 gasten online

Polls