NoSpang.com

Venezolaanse Parlementariërs op oriëntatie
zaterdag, 31 oktober 2009 08:26

Paramaribo -  Op uitnodiging van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo, brachten een drietal delegatieleden van het Amazone Parlement van Venezuela en een delegatie van het Surinaamse parlement een bezoek aan het district Commewijne. De delegatie uit Venezuela bestond uit de vicepresident van het Amazone Parlement van Venezuela, Eddy Gómez Abreu, Luis ...

Ernesto Gómez, assistent van het parlement en de charge de affaires van Venezuela, en Thais Romero Fenei. De Surinaamse delegatie bestond uit de A1- fractieleider Jiwan Sital, waarnemend NF- fractieleider Jules Ajodhia, het NF-lid Orpheu Marengo, minister Hendrik Setrowidjojo van het ministerie van Sociale Zaken en Huisvesting (Sozavo) en voorzitter Paul Somohardjo.

 
Er zijn plannen in de maak om het district Commewijne te ontwikkelen. En het zal de regering alleen zeker niet lukken om deze ontwikkeling te brengen. Als mogelijke ondersteuning van de plannen die op tafel liggen, kreeg de delegatie een oriëntatiebezoek aangeboden. Onder begeleiding van Michel Sjak Shie, president-commissaris van Mariënburg, werden de delegatieleden uit beide landen begeleid naar Huize Siembah, het bejaardentehuis te Mariënburg. De tocht werd vervolgd met een bezoek aan het Sportcomplex Mariënburg en een aquacultuurproject. Op Mariënburg werd een tussenstop gemaakt, waar men een heel ontwikkelingsprogramma kreeg voorgeschoteld van Mariënburg. Sjak Shie gaf te kennen dat men op Mariënburg met tal van problemen kampt. Het ontberen van elektriciteit is het belangrijkste.De vicepresident van het Amazone Parlement sprak de Surinaamse delegatie toe en gaf aan dat hij bewust is dat elektriciteit erg belangrijk is voor de gemeenschap. Het plan zal hij na zijn terugkeer direct voorleggen aan zijn regering en aan de bevriende ministeries. Als laatste werd er een stop gemaakt te Richelieu en men mocht het woningbouwproject aanschouwen. De vicepresident keert vandaag terug naar zijn land.
(Dbs)


 

 


We hebben 135 gasten online

Polls