NoSpang.com

Respect voor leraren ontbreekt
donderdag, 29 oktober 2009 23:40

Paramaribo - Imeao-leraren voelen zich gepasseerd. De onderwijstop heeft zonder hen te informeren dit schooljaar een gewijzigde examenstructuur doorgevoerd. In een brief zijn directeuren geïnformeerd dat deelexamens hebben plaatsgemaakt voor twee schoolonderzoeken. Zolang er geen evaluatie van dit onderwijstype komt, wordt hieraan niet meegewerkt. “Er is totaal geen ...

respect voor leraren en we accepteren het niet”, zegt Wilgo Valies van de lerarenvakbond (BvL). De departementsleiding kiest voor een omgekeerde werkwijze. Een gezamenlijke brief voorzien van ongeveer 150 handtekeningen is verzonden aan onderwijsminister Edwin Wolf. Het zijn leraren van Imeao I, II en III. 

De lerarenvertegenwoordiger pleit voor kwaliteitsverbetering van het onderwijs, maar ordening is nodig. Het eerste schoolonderzoek moet volgend week beginnen. Normaal worden in januari deelexamen gemaakt. De leraren kijken uit naar een reactie van het ministerie. Minister Wolf heeft mondeling aan de BvL beloofd partijen bijeen te roepen. Als de departementsleiding kwaliteitsverbetering wil, moet permanente scholing van leraren eerst plaatsvinden. Er zijn afspraken hierover gemaakt, maar die worden niet nageleefd.
(Dwt)

wat leren ze op school ""suriname is kampioen als het gaat om het staken van leraren.respek moet je verdienen .de surinaamse overheid werkt niet .het is de grootste verliespost van het land dus waarom zou ik respek hebben voor welke landsdienaar dan ook .men gebruikt de landsdienaren als zekerheid voor de verkiezingen .regeringen zijn bang om in te grijpen bij de lands dienaren wetende dat het stemmen gaat kosten als ze impopulaire maatregelen nemen .die mensen zijn niet met dat land bezig .de onderwijzers zijn met zichzelf bezig niet om zich met de kinderen te bekommeren .het onderwijs systeem van suriname is laag ,er is geen modernisering om het onderwijs op hoger niveu te bregen . het enige wat men doet is staken voor meer geld .zelfs de onderwijzers kunnen niet een voorbeeld aan de jeugt geven hoe willen jullie respek .

 

 


We hebben 147 gasten online

Polls