NoSpang.com

Nabestaanden Nederland getuigen in Suriname
donderdag, 29 oktober 2009 16:22

Paramaribo - Het strafproces tegen de Surinaamse ex-legerleider Desi Bouterse is vandaag hervat. Het Openbaar Ministerie heeft zes familieleden van de op 8 december 1982 vermoorde Surinamers gedagvaard. Het heeft veel voeten in de aarde gehad om de nabestaanden in Paramaribo te krijgen. Velen van hen waren er om emotionele redenen huiverig voor terug te keren naar Suriname. „Er moet ...

eindelijk gerechtigheid plaatsvinden”, zei Joyce Rahman, zus van de vermoorde journalist Leslie Rahman. Bouterse is afwezig. „Mijn cliënt is er niet. Hij heeft de Mexicaanse griep”, zei diens advocaat Erwin Kanhai op een vraag van de rechter.

Foto: Niermala Rambocus

Niermala Rambocus, zus van de vermoorde militaire officier Surindre Rambocus, haalde het volkslied van Suriname aan. „Recht en waarheid maken vrij.” Zij volgde op eigen gelegenheid enkele malen de zitting. Nu zijn de getuigen onder strenge veiligheidsmaatregelen naar Suriname overgevlogen. Het strafproces tegen Bouterse en 24 andere verdachten is op 30 november 1987 begonnen. Er zijn tot nu toe 22 zittingen gehouden.
(ANP)

Gerechtigheid vroeg of laat,ik vind absoluut dat een rechtzaak in deze op zijn plaats is, vroeg of LAAT ….maar de waarheid zal boven water komen. Het wordt allemaal heel spannend zo, de verkiezingen, de rechtzaak.

geef bouterse 15 jaar gevangenis straf,voor de familie leden van de slachtoffer,is er dan eindelijk gerechtigheid!ik vind ook dat hij achter de tralie,s moet.opsluiten die man!waarom het zolang moet duren,weet ik ook niet.

Paramaribo - Het strafproces tegen de Surinaamse ex-legerleider Desi Bouterse is vandaag hervat. Het Openbaar Ministerie heeft zes familieleden van de op 8 december 1982 vermoorde Surinamers gedagvaard. Het heeft veel voeten in de aarde gehad om de nabestaanden in Paramaribo te krijgen. Velen van hen waren er om emotionele redenen huiverig voor terug te keren naar Suriname. „Er moet ... http://www.nospang.org/index.php?option … ;Itemid=65


 


We hebben 144 gasten online

Polls