NoSpang.com

Defensie krijgt militaire attributen van VS
dinsdag, 27 oktober 2009 08:38

Paramaribo -  Het ministerie van Defensie kreeg gisteren militaire attributen overhandigd door ambassadeur John Nay, vertegenwoordiger van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname. De overhandigingovereenkomst werd ondertekend aan de Doekhieweg in de munitiebunker. Zowel de minister van Defensie als de ambassadeur memoreerde de goede samenwerking tussen ...

beide landen. Volgens Nay hebben beide landen profijt van de wederzijdse samenwerking. Er zijn er heel wat missies vanuit de VS in Suriname geweest. De Amerikanen hebben ook gebruik kunnen maken van ons tropisch klimaat voor het testen van voertuigen. De schenking is een bekrachtiging van de goede samenwerking en bestemd om de veiligheid van onze grenzen te verscherpen. De ambassadeur maakte kenbaar heel trots te zijn op de goede samenwerking tussen beide landen.

Minister Ivan Fernald van Defensie gaf in zijn speech aan dat Suriname bekendstaat als een vredelievend land, zonder enige spanningen met andere landen of vrees voor terrorisme. Desondanks moet een land voorbereid zijn op calamiteiten. Daarom is de overhandiging zeer welkom. Fernald verzekerde de ambassadeur dat de spullen goed besteed zullen worden. Hij gaf aan dat de regering van Suriname ervoor moet zorgen dat de veiligheidsinstituten, waaronder het Nationaal Leger, paraat zijn, maar dat wanneer goederen worden aangeboden, deze zeker goed gebruikt zullen worden. Aan het leger gaf hij mee om heel zuinig te zijn op de goederen.
(DBS) 
 

 


We hebben 178 gasten online

Polls