NoSpang.com

Dertig arbiters klaar voor FIFA MA-cursus

Paramaribo - De Member Association (MA) cursus van de FIFA voor het arbiterskorps van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) staat voor de deur. Dit weekeind arriveren in Suriname de FIFA-vertegenwoordigers Ramhesh Ramdan, Peter Pendergrass en Gonzales Mirere die als begeleiders bij deze cursus zullen dienen. De bedoeling van hun komst naar ons land is...

om de Surinaamse instructeurs, die zij hebben opgeleid, van dichtbij te volgen bij het verzorgen van lessen. Verder zal ook gekeken worden naar het niveau van de Surinaamse scheidsrechters qua spelregelkennis en conditie. In totaal zullen 30 arbiters op theoretisch en praktisch gebied(de toepassing van de spelregels), maar bovenal op conditioneel vlak worden getoetst. 

Foto: Het arbiterskorps drukdoende met voorbereidingen op de aanstaande MA cursus

Op maandag 26 september gaat deze MA-cursus van start en duurt tot 2 oktober. De Surinaamse instructeurs zijn Gerrit Niekoop (head of referees) Romeo Kabeli, Hedwig Vinkwolk en fitnesstrainer Aniel Girjasingh. De lokale instructeurs Romeo Kabeli en Hedwig Vinkwolk en fitnesstrainer Aniel Girjasingh zullen de cursus verzorgen.

Ze zullen waarnodig worden bijgestaan door de FIFA vertegenwoordigers die belast zijn met de supervisie. Het arbiterskorps is in verband met de komst van deze FIFA-officials reeds enkele maanden bezig met voorbereidingen. Ramesh Ramdhan is FIFA-referee development officer, Peter Prendergast FIFA-referee instructor en Mirere Gonzales FIFA fitness instructor.
(M.Millerson)


 


We hebben 225 gasten online

Polls