NoSpang.com

Door de ogen van ... E-mailadres
woensdag, 03 augustus 2011 23:23

COLUMN - "Mijn gunst, wat ben je dik geworden." Standaard reactie die ik kreeg na mijn zwangerschap. Tja, was te verwachten. De ene zwangerschap is de andere niet. Zo maakt iedereen haar zwangerschap weer heel anders mee. De een gaat vlot, de ander niet. Such is life. Eigenlijk zou ik mijn antwoord, als ik die al gaf, op een bandje moeten inspreken, noh? Ik dacht bij sommige reacties : "Oh dank je wel ik heb nl thuis geen spiegel." Soms als ik zin had om geestig te doen was ...

het antwoord: " Ik weet niet wat je bedoelt, want toen ik thuis in de spiegel keek, zag ik maatje 38". Dan was het over en hadden ze de hint begrepen. Door omstandigheden waren de kilo´s sneller aan komen zetten tijdens de zwangerschap en ik wist dat ze er niet 1, 2, 3 vanaf zouden gaan.

Gelukkig, ben ik het type persoon dat zich niet zoveel aantrekt van wat anderen zeggen anders zou ik nu vast en zeker doorgedraaid zijn. Lord, have mercy. We zeggen soms van die rare dingen tegen elkaar. Als we dat terug zouden horen op een video of geluidsopname zouden we een "bet" aangaan dat het niet waar is. Of van die oudere mensen die steeds zeggen van: "Oh ben je nog steeds niet getrouwd." Wat zouden ze ervan vinden als het antwoord zou zijn: "En u leeft ook nog steeds!"

Wonderpil
Ach ja, denk ik, zo heeft iedereen zijn ding waar die aan werkt. De een wil meer kilo´s erbij de ander wil ze er juist af. Toch vergeet ik de opmerking niet die een kennis diëtiste eens naar mij toe durfde te uiten toen we met een vriendin samen waren die door omstandigheden heel veel kilo´s was kwijt geraakt.  "Oh wat bij haar eraf is gegaan, is zo bij jou aan gekomen." De andere opmerkingen waren waarschijnlijk ook als belediging of grap bedoelt, echter ik had mijn mind op gemaakt, ik was niet boos over haar gedrag. Wist in elk geval dat ik in haar praktijk nooit iets te zoeken zou hebben. Wist namelijk zelf waar de schoen wringt en hoe het beste mijn doel te bereiken.

Wat door de mond erin is gegaan betekent dat je het door de mond ook uit moet laten gaan. Er bestaat namelijk niet zo een "wonderpil" zoals sommigen ons willen laten geloven, die je een paar dagen inneemt en voila de kilo´s vliegen er zo vanaf. No kidding. Een alternatief die wij nu in ons gezin toepassen is toch weer een andere levensstijl. De gezonde producten vervangen door andere.

Grontapu no prati ....
 Ik dacht mijn dochter zo gezond mogelijk te laten opgroeien en gaf haar sojamelk als baby en peuter. Wist niet dat het niet zo gezond is als menigeen ons wil laten geloven. Bij iedereen werkt het weer ietsje anders. Het gevolg bij haar was overgewicht en andere zaken. Jammergenoeg wordt ze vaak door  mensen aangesproken op haar gewicht en haar, door  hun, "vermeende" ongezonde levensstijl. Mijn vriendin verwoordde het anders.

Die kon niet geloven dat een kind zoveel rauwkost kan eten en haar jongens die volgens haar zeggen zo dun zijn, eten nauwelijks fruit en groente. "Grontapu no prati nanga leti," zegt ze dan. Mijn advies wilde mijn dochter in elk geval niet. Van mij mocht ze aan die mensen zeggen dat ze haar niet meer te eten hoefden te geven. Ze antwoordde met: "Mama!"

Arline Blanker
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 


We hebben 273 gasten online

Polls