NoSpang.com

Surinaamse trainers verwachten taaie CL finale
  
woensdag, 25 mei 2011 00:32

Paramaribo - De voetbalwereld kijkt met veel belangstelling uit naar de grote Champions League-finale tussen de Spaanse en Engelse kampioen, respectievelijk Barcelona en Manchester United op zaterdag 28 mei in het Wembley stadion. Volgens de meeste voetbalkenners is deze finale terecht, aangezien Barca en ManU het wereldvoetbal de afgelopen jaren ... 

gedomineerd hebben. De voetbalgrootmachten stonden in 2009 voor het laatst tegenover elkaar in de Champions League-finale. Toen zegevierde Barcelona middels doelpunten van Samuel Eto’o en Lionel Messi met 2-0. Uiteindelijk wonnen de Catalanen dat jaar alle prijzen.

In 2008 veroverde ManU na het nemen van strafschoppen ten koste van Chelsea de Champions League. Barcelona wordt momenteel aangeduid als de beste voetbalploeg ter wereld. Deze status zal zij echter op het veld moeten bewijzen tegen een succesvolle Manchester United onder leiding van de beste coach in voetbalgeschiedenis, Alex Ferguson. Beide ploegen hebben enorme een staat van dienst. Uitgaande van deze informatie hebben enkele Surinaamse trainers een korte reactie gegeven over deze finale.

Oud-Transvaal-middenvelder Wensley Bundel, die de trainersstaf van Transvaal ook van adviezen voorziet, gaf in het kort aan dat het ongetwijfeld een spannende ontmoeting wordt. ‘Het zijn twee ploegen die opgewassen zijn tegen elkaar met verschillende speelstijlen. ManU zoekt snel de diepte, terwijl Barcelona middels een hoge balcirculatie haar tegenstander klein probeert te krijgen. Het wordt een moeilijke ontmoeting, waarbij de winnaar pas in de verlenging uit de bus zal komen.

Ik kan niet zeggen wie zal winnen, omdat de overwinning beide kanten op kan gaan.’ Hoe denkt WBC-trainer Andy Atmodimedjo over de finale? Ik verwacht een pittige partij met beide ploegen gebrand op de overwinning. ManU heeft het thuisvoordeel, aangezien de wedstrijd in Engeland gespeeld zal worden met daarachter de supporters als twaalfde man. Barcelona daarentegen, heeft geen thuisvoordeel. Het gaat in deze echter om professionals die onder druk kunnen spelen.

ManU’s Wayne Rooney en Barca’s Lionel Messi zullen zich willen bewijzen. Natuurlijk zal Barcelona haar status als beste voetbalploeg ter wereld willen behouden door deze Cup te winnen. Het wordt een gelijkopgaande strijd die pas in de verlenging beslist zal worden. Verwacht niet dat deze ontmoeting binnen 90 minuten beslist wordt’. Excelsior-trainer Ricardo Winter verwacht evenals zijn voorgangers een taaie strijd, niet alleen tussen Barca en ManU, maar ook tussen Rooney en Messi. ‘Het is een wedstrijd zonder herkansing.

ManU zal tijdens de Copa del Rey-finale tussen Barcelona en Real Madrid hebben gemerkt dat het spel van Barcelona minder tot uiting komt wanneer je kort kan dekken en druk naar voren zet. De Engelsen zullen hetzelfde systeem eventueel toepassen, maar daartegenover ook moeten proberen op balbezit te spelen.

Barca daarentegen, zal natuurlijk ook daarop inspelen en meer ruimte maken op de flanken en middels snelle combinaties naar binnen proberen te gaan. Het wordt een wedstrijd op hoog niveau. Barca heeft een betere cohesie en ManU’s kracht zit op de counter. Ik verwacht dat Barca aan het langste eind gaat trekken en de Champions League zal winnen.’Yeah i think so!?

Deel mee met je gevoelens@Rudy van Bree,daar MU continu goed heeft gepresteerd.. het zal een "taaie en heel moeilijke duel"worden voor Barca

Mooi wedstrijd hopelijk,het is de eerste keer dat ik als barca fan twijfels hebt dat het mis kan gaan v ze ,omdat uitwedstrijden van barca niet zo denderend zijn ,maar ja i will keep the faith

Paramaribo - De voetbalwereld kijkt met veel belangstelling uit naar de grote Champions League-finale tussen de Spaanse en Engelse kampioen, respectievelijk Barcelona en Manchester United op zaterdag 28 mei in het Wembley stadion. Volgens de meeste voetbalkenners is deze finale terecht, aangezien Barca en ManU het wereldvoetbal de afgelopen jaren ...  http://www.nospang.com/index.php?option … ;Itemid=65

Laatst aangepast ( woensdag, 25 mei 2011 00:44 )