NoSpang.com

Online medicijnverkoop: tweederde is nep
  
zondag, 13 februari 2011 15:25

De Consumentenbond luidt de noodklok over de verkoop van medicijnen via internet. Niet alleen is het in de meeste gevallen illegaal, ook blijft het nog eens levensgevaarlijk. Uit een onderzoek en testen van het tv-programma Uitgesproken EO, dat vanavond een reportage over dit onderwerp uitzendt, blijkt dat tweederde van de bestelde medicijnen nep is. Jaarlijks bestellen ongeveer een half ...

miljoen mensen in Nederland medicijnen via internet. Directeur Bart Combée van de Consumentenbond vindt dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg harder op moet treden tegen online medicijnverkoop. In de geneesmiddelenwet staat dat Nederlandse artsen alleen medicijnen mogen voorschrijven aan patiënten die ze daadwerkelijk op een spreekuur hebben ontmoet.

Dat is niet het geval bij alle sites die Uitgesproken EO onderzocht. Ook Nederlandse apothekers mogen geen medicijnen verstrekken als het recept niet afkomstig is van een arts die de patiënt op consult heeft gehad. Sommige sites omzeilen dit door met buitenlandse artsen en apothekers samen te werken. De Tweede Kamer beraadt zich momenteel over maatregelen om illegale medicijnverkoop via internet makkelijker aan te kunnen pakken. (BVDL)