NoSpang.com

'Godo is voorbeeld voor de kleine man'
  
dinsdag, 24 november 2009 08:52

Paramaribo - De Coöperatieve Spaar- en Kredietbank Godo is het duidelijk voorbeeld van hoe een klein onbeduidend bedrijfje kan uitgroeien tot een begrip in de samenleving. Een duidelijkere voorbeeld voor de arme man is er niet. Dit verwoordde minister Clifford Marica tijdens een werkbezoek aan de kredietbank.

De bewindsman was onder de indruk over hoe de spaarinstelling zich inzet om de lage inkomensklasse tegemoet te komen. 'We willen als ministerie van Handel en Industrie nagaan welke bijdrage we kunnen leveren', zei de bewindsman lovend. HI is ervan overtuigd dat waar Godo mee bezig is, goed is.

Carlho Wijdh, oprichter van de coöperatie, vertelde aan de bewindsman hoe de instelling met SRD 0 begon en vandaag een vermogen van SRD 120 miljoen beheert. Het aantal leden groeide uit van 43 in 1971 naar ruim 60.000. Peter Heesakkers richtte zich tijdens zijn toespraak meer op de bankvergunning waarop de spaar- en kredietbank aast. Als bank is Godo in staat om haar leden meer diensten en producten te bieden. Zonder de licentie kan dat niet. Hoewel Godo van een coöperatie naar een commerciële bank transformeert, worden veel eigenaardigheden niet losgelaten. ‘De warme en betrokken relatie blijven', aldus Heesakkers.
(Dbs)


Laatst aangepast ( woensdag, 25 november 2009 07:53 )